Fikret Orman Beşiktaş’ın yeni başkanı seçildi. Kutlarız. Yönetime seçilen arkadaşlarıyla birlikte zor bir dönemde görev yapacaklar.
Beşiktaş başkanlığı Yıldırım Demirören’in Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olup seçilmesiyle boşalmıştı.
“Efsane başkan” Süleyman Seba’nın 16 yıllık döneminin 2000 yılında son bulmasıyla Beşiktaş yönetimleri gençleşti. Serdar Bilgili ve Demirören’den sonra şimdi de Fikret Orman işbaşı yapıyor.
Pazar günkü kongreye katılım hayli düşüktü. BJK’nin oy kullanma hakkı bulunan 11 bin 611 üyesinden 4 bin 611’i sandığa gitmiş. Üç adaydan Fikret Orman 4025 oyla seçilmiş. Öteki adaylara çıkan toplam oy 500’ü bulmuyor.
Bu tablo Beşiktaş’taki “sıkıntı”yı gösteriyor.
Milliyet’in deneyimli Beşiktaş yazarı Bilal Meşe, seçilmek bir yana bu kongrede aday olmak cesaretini gösterdikleri için 3 ismi de kutlamış.
Seba’nın bıraktığı kongreyi anımsıyorum:
Hasan Arat ile Serdar Bilgili arasında kıran kırana bir yarış olmuştu.
Siyasi parti kurultaylarına benzer şekilde salon sabahın erken saatlerinde dolup taşmış, sandıklarda uzun kuyruklar oluşmuş ve Bilgili kazanmıştı. O yönetim “idealist” duygularla işe başlamış, şampiyonluk da gelmiş ancak “Çakıcı’nın Beşiktaş antetli yazışmalarla yurtdışına çıkışı” gibi kulübün tarihine yakışmayan etik dışı skandala yol açılmıştı.
Türkiye’de futbol “şike” nedeniyle dibe vurdu. Beşiktaş’ın ikinci başkanı, antrenörü “şike” iddiaları nedeniyle tutuklanıp mahkemece serbest bırakıldılar. Kayseri’de kazanılan kupa iade edildi.
Yine de Avrupa kupalarında mücadelesini sürdürdü Beşiktaş.
Ligde ise “play-off”a kalmayı garantiledi.
Yıldırım Demirören bu sıkıntılı dönem sonunda “tercih”ini Futbol Federasyonu Başkanlığı’ndan yana kullanarak ayrıldı.
Beşiktaş şimdi hem mali açıdan düze çıkmak zorunda hem de futbolun kirlendiği bir ortamda “Çarşı” gibi bir taraftara temiz, nitelikli bir kadro sunmak zorunda. Portekizlilere bağlanan umutlar, geçen on yılda yabancılara harcanan milyarlardan sonra Beşiktaş şimdi “altyapı”ya dönmenin arayışında. Mecburen kemer sıkılacak, o arada Metin, Ali, Feyyaz, Sergen gibi isimler çıkarılacak.
Tabii bu o kadar kolay değil.
Takımı yeniden inşa ederken aynı zamanda bir başarı rüzgarı yakalamak, estirmek gerekiyor.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yeni yönetime destek isterken, “Söz veriyorum doğruları söyleyeceğim. Kimseyi kandırmayacağım, şeffaf bir yönetim olacağız. Beşiktaş değerlerini hayata geçireceğiz” diye konuşmuş.
Evet, şimdi dayanışma zamanı.
Beşiktaşlılık bunu gerektiriyor.
Sadece futbolda değil, öteki spor dallarında da Beşiktaş’ı atağa kaldırmak gerekiyor.
Umarız Fikret Orman ve arkadaşları başarılı olurlar.
Yıldırım Demirören’e de Futbol Federasyonu’ndaki görevinde başarı diliyoruz.
“Temiz futbol” istiyoruz.