Aşk Yeniden dizisinin dün akşam ikinci bölümü yayınlandı. Çok keyifli bir bölümdü. Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy birbirlerine yakışan uyumlu bir çift olmuşlar. Özge Özpirinçci Zeynep karakterini canlandırıyor ve dün akşam babasının isteği üzerine kocası ve oğlu tarafından gittikleri baba evinden kovuldu. Sonra onlarla kıyasıya bir tartışma yaşadı genç çift arada küçük Selim dedesi tarafından önce kaçırıldı sonra kaybedildi. Zeynep’in kendi ailesine karşı yeni ailesini savunması hatta Fatih’in karıma laf söyleyemezsin diye genç yiğen Erhan’a saldırması eğlenceli aynı zamanda dokunaklı sahnelerdi. Birbirlerini çiftin çabuk kabullendiklerini gösteriyordu.

İtici olan genç adamın dediği gibi kertmesi olan taş gibi kadının eski kayınvalidesi ile olan konuşmaları ve eski sözlüsüne yeniden birlikte olmak için ısrar eden davranışlarıydı. Bir kadın kendisinden hoşlanmayan adamı anlamaması mümkün değil. Hoşlanmayan biriyle olmak istemesi için ardında başka planlarının olması gerek. Herhalde ilerleyen bölümlerde İrem’in (Didem Soydan) ince hesabının ne olduğunu görürsek belki dün akşam ki mantıksız diyaloglar zihnimizde yerine oturur. Çünkü dünkü konuşmaların hayatın doğal akışında iki insan arasında pek yeri yoktu. Böylesine can verdiğiniz karakterlerinizin kendi tarzlarına uygun davranmamaları da gerçek hayatta ki gibi normal görünmüyor insan bünyesine.

Zeynep’in babası onu istemeye gittiklerinde, bir hastane de istediler kızı çünkü adam trafik kazası geçirdi kendi kızını kaçırmak isterken onlara diyor ki siz de kızınızı benim kardeşimin oğluna vereceksiniz yani Erhan’a. Kız ve oğlan birbirlerini tanımıyorlar ve bu emir vaki durumdan hiç hoşlanmıyorlar elbet kızın ailesi de bu isteği kesinlikle ret ediyor. Zeynep’in babası ise bu konuda kararlı ve kızı kaçırıyor yiğenine. Bana bu da saçma geldi. Biri böyle takıntılıysa zihinsel prıblemleri var demektir.

Dizinin 3. Fragmanından anladığımıza göre hikaye daha bir atraksiyonlu hale gelecek Fatih’in kız kardeşi Selin Şekercizade’nin kurtarılmak istenmesiyle. Üstelik bizim çiftte bu kötü günlerde daha çok yaklaşacaklar birbirilerine. Zaten Fatih kızdan hoşlanmaya baladı. Onu önemsediğini de bir kavga sırasında söyledi.

Fatih’in ailesindeki aklı başında tiplerden Gülsüm Şekercizade sanki daha önce oynadığı Yabancı Damat dizisinden kaçmış bu diziye dahil olmuş gibi. Giysileri, saç şekli aynı. Onun dışında sert görüntüsünün altında duygusal ve anlayışlı bir kadın. Sabırlı olduğunu da o çatlak gelinine davranışlarından anlıyoruz. Oğlu Orhan Alkaya da annesi gibi sabırlı karısına karşı ancak tahammülü bitmiş olmalı ki tek başına dünyayı gezmek üzere oğlunu tüm işlerini devredip bir süre evden uzaklaşacağını söyledi. Şimdi bu kaçırma olayları yüzünden falan erteledi sanırım hayallerini ayrıca oğlunun da düğünü var.

Aşk Yeniden dizisi haftaya daha eğlenceli olacak sanki. Mukaddes Şekercizade (Lale Başar) mafyacılığa soyunup Reis’i (Tamer Levent) kaçırıp bir depoda sorgulayacak. Kar kıyamette ormanda Zeynep ve Fatih kız kardeşini aramaya çıkacak belki de kendileri de kaybolacak.

Mutsuz dizileri sevmiyorum kötü karaktere dayanamıyorum. Seyirci ekranın karşısında gündelik hayatın yoruculuğunu hafifletmek ister o yüzden suni sıkıntılara şahitlik etmek istemez.

Güzel günlerde görüşelim.