Mafya lideri Sedat Peker'in iddialarını ve itirafları araştırmak üzere muhalefet güçleri acilen bir komisyon kurması gerekir. Bu komisyon, mağdurlar, mağdur aileleri, hukukçular, gazeteciler, siyasetçiler, sosyologlar, tarihçiler, insan hak savunucuları ve benzeri kesimleri içeren geniş kapsamlı bir komisyon olmalıdır.

Bu komisyon eğer geniş bir yelpaze ile kurulursa anlamlı olur. Bu sebeple en geniş kapsamda olması şarttır.

Mafya lideri Sedat Peker 1997 yılında çete kurmaktan yargılanmış. Demek oluyor ki 1990 yılından itibaren Türkiye'nin yasadışı karanlık dünyasına hâkim.

Başta 1990'lı yıllarda 1000 operasyon olarak anılan yargısız infazlar dosyası açılmalıdır. Mehmet Ağar, Korkut Eken ve diğer şahıslar hakkındaki iddiaları ve itirafları araştırılmalı yarınlara bir hukuki belge olarak bırakılmalıdır. Ayrıca bu komisyon her suçlu için suç duyurusunda bulunmalıdır.

Solcular, bu pisliği devrim temizler gibi, el kol bağlayıcı şimdi bir şey yapamayızcı bir yaklaşasıma gireceklerine bu pisliği hukuk temizler, hukuk temizlesin diye uğraşmalılar. Pozisyon almaktan kaçmamalıdır. Geniş bir muhalefet cephesi ve geniş insan kaynakları mevcut. Hızlı bir organize ve iş bölüşümü ile çok ciddi tarihe bırakılacak belgeler oluşturulabilir. Mutlaka bir gün hukuk işletilecektir. İşte o zaman muhalefetin hazırlıksız yakalanmaması gerekir. Ayrıca bu komisyon bir tarih yazıcılığı yapmış olacaktır. İktidarların karıştığı karanlık ilişkiler tarihinin belge ve bilgilerini derleyecektir.

Bu iş üç beş kişi veya birkaç organizasyon ile olmaz. En geniş bir katılımla, insan kaynaklarını organize ederek yapılmalıdır.

Bugün değilse ne zaman, bu iddia ve itiraflar için toplanılmayacaksa ne için toplanacaklar? Karanlık olayların aktörü iddia ve itiraflarda bulunuyor. Bu önemli.

Gönül isterdi ki TBMM'de bu komisyon kurulup, savcılar göreve çağrılsın. Tamam olmuyor. Olmuyorsa, en geniş muhalefet cephesi Sedat Peker iddia ve itiraflarını araştırma komisyonu kurulabilsin. Halep orada ise arşın buradadır.