Türkiye'de yayın yapan bağımsız, muhalif, sol haber sitelerinden bazıları şunlardır:

Kısa Dalga: Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Kemal Göktaş olan güvenilir bir haber sitesidir. Podcast yayınları da yapmaktadır.
Diken:
Türkiye'de yayın yapan bağımsız bir haber sitesidir.
T24: Türkiye'de yayın yapan bağımsız bir haber sitesidir.
Bianet: Türkiye'de yayın yapan bağımsız bir haber sitesidir.
Artı Gerçek: Türkiye'de yayın yapan bağımsız bir haber sitesidir.
Evrensel: Türkiye'de yayın yapan EMEP taraftarı bir haber sitesidir.
Sendika.Org: Sendika, Türkiye'de yayın yapan bağımsız bir haber sitesidir.
Gazete Karınca: Gazete Karınca, Türkiye'de yayın yapan bağımsız bir haber sitesidir.
BirGün: Sol Parti (Eski ÖDP) çizgisinde bir yayın organıdır.
Sol Haber (Sol.org.tr): TKP yayın organıdır.
İleri Haber: TİP yayın organıdır.
Gazete Duvar: Bağımsız sol ve demokrat haber sitelerinden biridir.
Demokrat Haber: Bağımsız, alternatif, özgür haberler sunan site güvenilir haber kaynaklarından biridir. Türkiye ve Dünya'dan önemli ve güncel haberlere yer verir...

"Kendine Demokrat Olmayan Haberler"

Türkiye'de internet kullanıcıları Türkiye'nin en iyi, en güvenilir, bağımsız haber sitelerini merak ederler. Mevcut ana akım medyanın sağlıklı, güvenilir, objektif ve doğru haberler vermemesi herkesi bu arayışa iter. Ancak bu konuda da fazla seçenek yoktur. Medyanın büyük çoğunluğu iletişim, basın, medya ve gazetecilik alanında uluslararası ilkeleri göz ardı ederler. Bu tür ilkeleri gözeten yayınlardan biri 14 Ocak 2011 yılından bu yana internet üzerinden yayın yapan Demokrat Haber sitesidir.

"Kendine Demokrat Olmayan Haberler" mottosuyla yola çıkarken şöyle demişti Demokrat Haber:

"Türkiye'de çok kapsamlı sorunlar var... Derin çelişkiler, kutuplaşmalar... Ülke bir türlü yerine oturmayan taşlarla dolu... Her şey sürekli değişiyor... Zemin kaygan... Bunları anlamaya çalışmak için yola çıkıyor Demokrat Haber... Anlamaya ve yorumlamaya çalışağız... Hep birlikte doğru bilginin peşinde koşacağız... Okurlarımız hem muhabirimiz olacak, hem yazarımız... Birlikte bir tavır oluşturacağız... Bir duruş... Bir tarz... Demokrat... Ama kendine demokrat değil... Herkes için ve her yerde demokrasiyi savunacağız... Özgürlükleri savunacağız... Eşitlik isteyeceğiz... Adaleti arayacağız... Hatırlayacak, hatırlatacağız... Yaşama dair her yerde olacak, yaşam savunucusu olacağız... İnsanın, doğanın, hayvanların, nehirlerin, yaylaların, vadilerin, balıkların, kuşların yanında olacağız... Kadınların, gençlerin, yaşlıların, engellilerin, mağdurun, mazlumun, ötekinin, berikinin, herkesin sesi soluğu olmaya çalışacağız... Gösterilene, öğretilene, dayatılana, sızdırılana, verilene, istenilene göre hareket etmeyeceğiz... Herkesin boynuna bir yafta asmaya çalışmayacağız... O nedenle yalnız kalmayacağımızı biliyoruz... Bu sesi, bu duruşu birlikte oluşturağız..."

DEMOKRAT-HABER-bagis-destek

Bağımsız haber sitesi

Demokrat Haber sitesi sol görüşlü haber siteleri arasında yer almaktadır ancak bağımsız bir haber sitesidir.

Kısıtlı imkanlarla, gönüllülük temelinde, okurlarının katkılarıyla yayın hayatını sürdüren Demokrat Haber hassas yayın politikası nedeniyle Türkiye’nin en güvenilir ve en iyi haber siteleri arasında yer almaktadır.

Demokrat Haber sitesi yurttaş habercilik temelinde yayın yapan alternatif ve özgür bir medya kanalıdır.

Yandaş olmayan internet haber sitesi

Yandaş olmayan internet haber siteleri arasında Demokrat Haber tüm dezavantajlı kesimlerin sorunlarına yer vermesiyle öne çıkmaktadır. Demokrat Haber ezilenlerin, ötekilerin, dışlananların, yoksulların, mağdurların, mazlumların haber sitesi olmayı hedeflemektedir. Demokrat Haber kadınların, engellilerin, LBGTİ+’ların, doğanın, hayvanların sorunlarına yer veren bir haber mecrasıdır. Demokrat Haber Kürtlerin, Alevilerin, Çerkeslerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Rumların, Lazların, tüm dini ve etnik grupların haberlerine, sorunlarına yer verir.

Birçok yerde internet haber siteleri sıralamasında Demokrat Haber portalına da yer verilmektedir.

Hem muhalif, hem popüler haber siteleri arasında yer almayı başaran Demokrat Haber’de sadece sitenin kendi özgün yazarlarının makalelerine yer verilmektedir.

***

Yukarıdaki listede yer alan haber sitelerinin tamamı bağımsızdır ve yayın yaptıkları haberlerde tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine uygun davranmaya özen gösterirler. Bu nedenle, listede yer alan haber sitelerinin hepsi güvenilir haber kaynakları olarak kabul edilebilir.

Siz de beğendiğiniz, güvendiğiniz başka bağımsız, muhalif, demokrat ve sol haber siteleri varsa yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.