LOOPER (TETİKÇİLER)

Rian Jhonson’un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği ve Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt’un başrolünde yer aldı ‘Looper’ bu haftanın en iddialı filmi. Zaman içinde yolculuk klişesine farklı bir bakış açısı getirmeye çalışan Looper (Tetikçiler) filminin hikâyesi eleştirmenlerden yüksek puan aldı. Heyecanı başarıyla tetikleyen aksiyon sahnelerine yönelik övgüler ve Bruce Willis’ten Tracie Thoms’a kadar oyunculara verilen yüksek puan filmi izlenmeye değer kılıyor.

 

Hatta kimi eleştirmenler filmin bu yılın fenomeni ve Ridley Scott imzalı Prometheus’tan geçen yıllara ait Source Code’tan çok daha iyi olduğu görüşünde. Bir grup eleştirmen ise filmin Moon ve 12 Monkeys’den beri çekilen en iyi zamanda yolculuk filmi olduğunu savunuyor.

 

Toronto Film Festivali’nin açılışında gösterilen film şimdiye kadar gösterildiği ABD ve Avustralya gibi ülkelerde eleştirmenlerden yüksek puan aldı.

 

ANOTHER WOMAN’S LİFE (BAŞKA BİR KADIN)

Ünlü Fransız yıldız Juliette Binoche’in başrole dönüş filmi Another Woman’s Life bir romantik komedi. Diğer ünlü Fransız oyuncu Sylvie Testud’un ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin senaryosu bir çok satan romandan uyarlama. Bugün 40’lı yaşlarında olan Fransız yıldız Binoche bu filmde olgun bir kadının yanı sıra 20’li yaşlarında bir genç kızı da canlandırıyor.

 

‘UZUN HİKAYE’

Osman Sınav’ın yapımcılığını da üstlendiği Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz’ın başrollerinde yer aldığı film ‘Uzun Hikaye’ bu haftanın tek yerli yapımı. Başrollerin dışında birçok yan rolde de yıldız oyuncuların kamera karşısına geçtiği film Mustafa Kutlu’nun Uzun Hikaye adlı romanında uyarlama. İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı başroldeki Ali karakteri üzerinden ‘Bulgarya’dan Türkiye’ye 1940’lardan 1970’lere uzanan bir aşk hikayesi olan film aynı zamanda Ali karakterinde bir eşitlik, hak ve adalet savaşını da anlatıyor.

 

Yönetmen Osman Sınav’ın senaryosu üzerinde 11 yıl çalıştığı filmin çekimlerinin oyunculara olağanüstü keyif verdiği ve son sahnelerinin oyuncular tarafından filmin bitmemesi için olabildiğince uzun çekimlerle tamamlandığı belirtiliyor.