Cudi, Kato, Lice, Kulp yangınları, KCK yürütmesinin, doğa katliamlarına değinen açıklamasının ardından gelmesinin oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

KCK'nin, barajların yapımı bundan sonra misilleme nedenimiz demesinden birkaç gün sonra, kısa aralıklar ile sırası ile Cudi, Kato, Lice ve Kulp kırsallarındaki  bu yangınlar tesadüf olabilir mi?

Türkiye ve Kürdistan'daki politik sürecin gidişatını takip edenler, tüm bu yangın, ya da daha doğru ifade ile doğa katliamlarının tesadüf olmadığını bilirler. AKP hükümeti kendinden önceki ahmak hükümetlerin düştüğü yanlışa düşerek, yeniden girilecek seçim sürecinde mecliste 3 veya 5 sandalye daha fazla alabilmek için süreci oldukça germenin peşindedir.

Geçmiş genel seçimler bize şunu gösterdi ki, AKP ve RTE her türlü rezilliği göze alarak, her türlü ahnaklığı yapmaya hazır. Görünen o ki,  AKP ve RTE istediği tarzda  bir hükümet oluşturuncaya kadar, tüm kirli mekanizmaları kullanarak,  Türkiye kesiminin oyları için algı çalışması gerçekleştirecek .

Bu yüzden AKP ne olursa olsun PKK gerillalarını harekete geçirebilmek için, tüm kirli odakları harekete geçirdi.

Buradan savaşsız tek çıkış yolu HDP ve sivil toplum örgütlerinin harekete geçerek, gerçekleştirilecek kampanyalar ile, bu odakları etkisiz hale getirerek,  RTE'nin anayasa ile tanımlanmış  görev sınırlarına çekilmesi için çaba sarf etmeleridir. Yoksa bizde ne barajlar biter, ne yangınlar, ne kalekollar ve savaşlar. Tüm bu saldırıların sorumlusu RTE  ve AKP hükümetidir.

Bu seçimlerin asıl kazananı HDP iken,  kaybedeni gibi davranmak anlaşılır gibi değil,  AKP ve RTE kaçak sarayda olduğu gibi, hükümeti de kurdurmayarak,  de fakto hükümet ile her türlü suçu işlemeye devam ederken, hiç yenilgi almış bir parti ya da kurum gibi hareket etmiyor. Sanki son genel seçimin galibi RTE ya da uzantısı AKP'ymiş gibi hareket ediyor.

Bu hükümet ve RTE nerede ise suç makinası gibi hareket ediyor.  Bu yüzden bu yazın çok sıcak geçeceğini öngörmek için müneccim olmaya gerek yok, biraz olup biteni izlemek ve ortalama bir zekaya sahip olmak yeterlidir. Bu suç makinası parti ve kişi için, diğer partileri bir noktaya getirmek için mutlaka seçim öncesi yakalanan o kamuoyu atmosferini yeniden yakalamak için çaba sarf etmek gerekiyor.

AKP ve direkt RTE'yi hedef alan seni başkan yaptırmayacağız şiarının toplumlaştığı bir seçim süreci ile, HDP her kesime umut olduğunu gösterdi. Fakat daha sonra AKP ve RTE'nin partiler ile giriştiği  alan çalışmaları sonucu ve HDP'nin pasif siyaset izlemesi sonucu, %60'lık kazanımın balonu puff diye patladı. Biraz rahatlayan AKP hükümeti ve RTE Kobane katliamını ve son yaşanan doğa katliamlarını örgütledi.

Bu seçim, bu zafer CHP'nin kendisine bir ayar vermesini sağladı. Bu yüzden CHP'yi AKP hükümeti ve RTE'ye  karşı  birlikte hareket etmeye fazla zorlanmadan gerçekleştirilir. MHP ise aklı ile hareket eden bir yapı değil, güldüler ile yolunu bulmaya çalışırken, hep aynı davranışları sergileyip duruyor. Bu yüzden sürü mantığı ile hareket eden bir yapıyı etkilemek ise, kamuoyunu harekete geçirmek ile mümkündür.

Tüm savaş karşıtları, emek örgütleri, sivil toplum örgütleri, savaşsız bu pervasızlığı sona erdirmek istiyorsak, seçim öncesi doğal ortaya çıkan birlikteliği tekrar canlandırmamız  ve geç kalmadan katil ve hırsızlardan hesap sorulmalıdır.

Yoksa savaş kaçınılmaz olacak....