Kitlelere…

Söz konusu Kürtler olunca sizi iyi tanıyoruz ve yapabileceklerinizi İyi biliyoruz. Ama hala CHP nasıl bir parti bilmeyen ve Haziran sıcaklığının ortağı olan kitlenize sesleniyorum, artık partinizi aşma zamanı. Bir adım ileri atın ki sizi tutmak istedikleri o arafı yerle yeksan edin.

Bu CHP Kürt halkı ile aranızdaki en büyük engeldir. AKP’nin neler yapabileceğini bildiğimiz halde o dokunulmazlık oyununa CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun nasıl katıldığını gördük. Bugün HDP'ye en yoğun saldırı o değişikliklerin sonucunda yaşandı. Ama AKP saldırıda Kürtler ile yetindi mi, hayır. Enes Berberoğlu'nun da dâhil olduğu birçok CHP’li milletvekili bu yüzden içeri alındı.

Ve Kılıçdaroğlu kendinin de neden olduğu süreç yüzünden sokak çağrısı yapıp adalet yürüyüşü yapmadı mı? Tüm o saldırı süreçlerinde ve sonrasında Kürtler partinizi ve sizi yalnız bıraktı mı? Hatta binbir hile ile belediyeler elinizden alınmaya çalışıldığında, size o belediyeleri tekrar HDP ve Kürtler kazandırmadı mı? Şimdi Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atandı. Tüm bu süreçlerin başlangıcı olacak dönemde Kılıçdaroğlu AKP'ye destek vermişken, şimdi Kürtlerin batıya, kardeşlerine ihtiyaç duyduğu bir anda Kılıçdaroğlu ve CHP merkezi marifetiyle batı Kürt kardeşlerine sırtını dönüyor, buna izin vermeyin.

Unutmayın AKP faşizmine karşı Haziranları yaratan liderler, partiler değil, tabandan gelen büyük rahatsızlık idi. Şimdi gerçekten kardeşlikten söz edeceksek ve yüzyıllık ön yargılarımızı yerle yeksan edeceksek buna karşı bu kokuşmuş liderleri harekete geçirecek şey Haziran ruhunda saklı. Faşizme karşı doğrudan harekete geçme zamanı ve kardeşliğimizi kazanma zamanı

İmamoğlu için fırsat...

İmamoğlu’nun hamaset yerine siyaset nasıl yapılır gösterme şansı eline geçti. Yüzyıllık CHP siyasetinin dışında bir yol açma şansı var, bunu doğru değerlendirmeli ve görevden zorbalıkla alınan Kürt belediye başkanlarını ziyaret etmeli ve dayanışma içerisinde olduğunu fiili olarak göstermelidir. O zaman Kürt halkının direnişi, Türkiye halklarının dayanışma içerindeki duruşu bu soysuz saldırıyı boşa çıkaracaktır.

Gençlik için...

Haziran’ı yaratan asıl unsurlar gençlerdir, CHP gençliği de bu onurlu gençlerin içerisinde yer aldı. Haziran’ı yaratan o büyük itiraz sürecine dahil oldular. Şimdi CHP'nin merkezi çürümüş siyasetinin dışında hareket etme dinamiği haline geldiler. Kayyum darbesine karşı yapılan açıklama da Haziran itirazının devamıdır. Şimdi yüzyıllık kokuşmuş siyasetle, politikacılarla bağları koparma zamanı ve kayyum darbesine karşı Kürt gençleri ile omuz omuza demokrasiyi savunmak için alanlara inme zamanı. Bugün değilse enternasyonalizm ne zaman?...