Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman "Alevi ile evlenmek" sorusuna "Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez" yanıtını vermiş.

Anlaşılan o ki Erdoğan rejimi yeniden bir düşmana ihtiyaç duymuş.  Temcit pilavı gibi eski bir meseleyi kaşıyarak yeniden piyasaya sürmeye çalışıyor.

Hukuken 216. Maddeden yargılanması gerekir. Meraklısına bu madde sudur; Kamu Barışına Karşı Suçlar ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu.

Maddenin içeriği şöyledir;

1- Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

2- Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Hayrettin Karaman'ın bu açıklaması kimin meselesidir?

Asla Alevilerin meselesi değildir. 

Aleviler buna cevap dahi vermemeli. Belki suç duyurusunda bulunabilirler ancak.

Bu mesele Sünnilerin meselesidir.

Bu Sünnilerin sınavıdır.

Sünniler eğer seslerini gür çıkarabilirse bu köhne kafaya cevap vermiş olabilir.

Başka söze hacet yoktur.

Meseleyi uzatmaya da gerek yoktur.

Hayrettin Karaman Sünni yurttaşların meselesidir.