Melih Gökçek, 1994 yılından beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisi evli ve iki çocuk babasıdır. Sanatperver bir insan olarak fotoğrafçılığa ilgi duymakta ve fotoğrafçılığın en büyük hobilerinden biri olduğunu iddia etmektedir. Sayın Gökçek’in kadrajına genelde inşaat sahaları girse de sonuçta fotoğrafa ilgi duyduğunu inkar edemeyiz. Ayrıca mizaha da olağanüstü ilgisi dikkatlerden kaçmıyor.

20 yıldır koca kenti esir alan bu zatın, olur ya görevinden ayrılmadan önce Ankara’ya kendinden bir parça bırakması, kalıcı anlamda, yerinde olacaktır. Dolayısıyla kentin adının Gökçekgrad olarak değiştirilmesi bence yerinde bir karar olur. Dünyada da örnekleri var.

Neyse bu benim naçizane önerim. Esas konumuz ize sanat, estetik ve mizahla bu denli iç içe olan Sayın Gökçek’e yönelik ardı arkası kesilmeyen komplolar.

Kent’e hizmeti ibadet sayan bu yüce insanın köprü, kavşak ve üstgeçitlere-alt geçitlere olan ilgisi sadece betonla arasında var olan analoji ile açıklanamaz şüphesiz. Yine bir altgeçit projesinin açılışı, tarihler 30 Ağustos. Açılışı yapılan altgeçit Ankara Bulvarı’ındaki AOÇ alt geçidi. Çok da güzel olmuş ben gördüm. Alt geçitte sorun yok, zaten biraz ileride kendi fotoğrafını da koymuş, ışıklı-mışıklı, yanıp sönüyor, ilk bakışta alt geçidi kimin yaptırdığını anlıyorsunuz. Buraya kadar sorun yok. Sorun şu; AOÇ alt geçidinin ismindeki “A” harfinin sürekli olarak “birileri” tarafından sökülmesi. Malumunuz “A” harfi alt geçidin isminden sökülünce “.OÇ” alt geçidi olarak okunuyor. Hoş değil tabi, akıllara bir dolu şey geliyor.

Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar,”A” harfinin 30 Ağustos’tan bu yana toplam 10 kez söküldüğünü ve 11.kez tekrar takıldığını üzüntüyle dile getiriyor.

“A” harfinin “Atatürk” ü temsil ettiğini ifade eden Üçpınar, bunun bir komplo olduğunu ve belediyeye mesaj verilmeye çalışıldığını ifade ediyor. Bu işi yapanların “birileri” olduğunun da altını çizen Üçpınar, bu komployu boşa çıkaracaklarını belirten ama üzgünlüğünü de ifadelerinden anladığımız bir açıklama yaparak konuyla ilgili olarak, duyarlı yurttaşları göreve çağırıyor ve harfi çalanları gören olursa şikayet etmelerini rica ediyor.

HARF NASIL ÇALINMIŞ OLABİLİR?

Sayın Üçpınar’ın da ifade ettiği gibi bu işi yapan “birileri” gece yapıyor belli. Akıllara birkaç olasılık geliyor.

Birinci olasılık, acaba harf yerine iyi montelenmediği için düşüyor olamaz mı? Hemen sorulabilir, “iyi de diğer harfler neden düşmüyor” verilecek cevap yok. Dolayısıyla alt geçitin ismindeki toplam 15 rakam ve harf içinden “A” harfinin düşmesi sürekli olarak, bu konuda olasılık disiplinini çalışan bilim insanlarının göreve çağrılmasını beraberinde getirmeli.

İkinci olasılık, alt geçidin yüksekliğini en az 5 metre, herhangi “birileri”nin “A” harfini sökebilmesi için merdiven ya da vinç gibi yükseğe tırmanmada yardım alabilecekleri gereçlere sahip olmaları gerekir.” Birileri” bu işi profesyonelce yapıyor olamaz demiyorum ama demek ki seçtikleri saatlerde yolda trafik akışını da kesiyorlar, aynı zamanda mobese kameralarını da “bir şekilde” sistem dışı bırakıyorlar. Gayet profesyonel bir grup yani.

Üçüncü olasılık, bu işi yapan kişiler belediye içine sızmış “paralel yapılar”, belediye içinde belediye olmaya çalışan bu insanlar, bu tarz komplolarla “esas belediyeyi” ve tabi Sayın Gökçek’i yıpratmaya çalışıyorlar.

Son olarak ortada bir komplo olduğu kesin, ancak ilgili belediye yetkilisinin yaptığı açıklamaya bir ek olarak ,”zamanlama da manidar değil mi”?