Tayyip Erdoğan sevdalısı Ethem Sancak'a ait Star Medya Grubu'na bağlı Güneş gazetesi, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı HDP'lilerin gerçekleştirdiğini iddia etti.

Gazete bu haberi birinci sayfasından görmüş ve demiş ki "Ahmet Hakan'a saldıranlar HDP'li çıktı". Oysa saldırganlardan üçünün AKP üyesi oldukları çıktı.

Biz nasıl Silvan'da, Cizre'de, Gever ' de, Silopi'de vs. tüm diğer sivil yerleşim yerlerine hükümet tankı ve topu ile saldırıp ardından, havuz medyası bu katliamları PKK'ye maletmeye çalışmış ve biz bu yalanlara inanmamış isek elbette bu yalana da hiç bir şekilde inanmıyoruz.

Bugünlerde Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı bu şekilde haberleştiren Güneş gazetesinin bu yalan haberine kimsenin inandığını zannetmiyorum.

Fakat aynı okur yıllardır yürütülen Kürt düşmanlığı politikasının etkisiyle, 7 Haziran sonrası AKP hükümetinin hazımsızlığı yüzünden başlattığı savaşta 35 günlük bebekten, 75 yaşındaki yaşlı yurttaşımızın da arasında olduğu onlarca sivilin katliamının sorumlusu ve failinin hükümet olduğunu bile bile sustu ve hala susmaya devam ediyor.

Bizim bu çaresizliği aşacak politikalar devreye sokmamız gerekiyor. Açıkçası bizim Türkiye kesimininin bu devletin maşası olmaktan çıkarmamız şart, Kürt kentlerinde tankların böyle fütursuzca boy göstermesinin tek meşruiyeti, bizim bu çaresizliğimizde yatıyor.

Bugün Ahmet Hakan'ın başına gelenlere elbette kimse inanmıyor, bu yüzden saldırganlar hemen bulundu ve bağlı oldukları parti kimlikleri askıya alındı. Fakat açık konuşalım yarın Türkiye kesimindeki muhalifleri Kürt halkının olduğu yere mahkum edebilirler. O zaman inanın o zaman hükümet temsilcileri rahatlıkla “benim esnafım gerektiğinde polis gerektiğinde askerdir” diye taraftarlarını üzerimize salar.. Bununla da yetinmezler, toplumun hassasiyetleri var, milliyetçi tepkiler vs vs diye saldırılar organize eder. Cem Küçük ve benzerleri aslında “bu noktaya gelebiliriz ayağınızı denk alın” diyor.

Sürekli aklınızı başınıza alın deniliyor ya, şimdi herkes şapkasını önüne koysun, bu beladan pragmatist yaklaşımlar ile kurtulamayız. AKP faşizmine ve gericiliğine karşı acil bir demokrasi bloğu oluşturmak gerekiyor. Yoksa kimse bana ne demesin, AKP kurmayları gerçekten tüm gerçekliklerini kaybetmiş durum da, yani bu sopa herkesin sırtında patlayabilir.

Bu Türkiye'ye ulaşan daha Silvan’da yürüyen tankın sesi, bir de bu paletlerin kendisinin de Türkiye’nin diğer kesimlerine ulaştığını sadece hayal edin, durumun vahametini anlarsınız…