3. Yargı Paketi’nden “düşünce suçlusu” gazeteciler, “KCK tutuklusu” aydınlar ve “TBMM üyesi” 8 vekille ilgili tahliyelerin çıkacağı beklenirken, “Bahçelievler Katliamı” hükümlülerinin serbest bırakılmasına olanak sağlandı.
Gökçer Tahincioğlu’nun dünkü Milliyet’teki haberi “adil” olması gereken yargının yol açtığı vicdansızlığı sergiliyordu.
12 Eylül döneminin en vahşi cinayetlerinden birisi Ankara Bahçelievler’de işlenmişti.
Türkiye İşçi Partili (TİP) çoğu üniversite öğrencisi 7 gencin kaldığı ev “ülkücüler” tarafından basılmış, “eterle bayıltılan, iple boğulan, silahla öldürülen” kurbanlara yönelik acımasızlık Türkiye’yi dehşete düşürmüştü.
Katliamın sanıkları “darbe koşullarına” rağmen kaçmayı başardılar.
Dün serbest kalan iki hükümlü ancak 1999’da yakalanmıştı.
İki kişi halen firarda!
“Bahçelievler katliamı”nı Abdullah Çatlı’nın planladığı öne sürülmüştü.
Çatlı, nasılsa(!) soruşturmanın dışında bırakıldı.
1997 Susurluk kazasında bir milletvekili ve emniyet müdürüyle “suikast silahları” dolu Mercedes’te seyahat ederken yaşamını yitirdi. Ülkücülerin “Reis”iydi.
“Mehmet Özbay” adına düzenlenmiş kimlik ve pasaportla dolaşıyordu.
12 Eylül öncesi sağ iktidarların “devlete yardımcı güçler” olarak ilan ettiği “silahlı ülkücüler”in karıştığı pek çok cinayette Abdi İpekçi’den, Doğan Öz’e, Cevat Yurdakuler’den, Cahit Orhan Tütengil’e kadar pek çok aydın, savcı, emniyet müdürü öldürüldüler.
7 TİP’linin öldürüldüğü “Bahçelievler Katliamı”ndan sonra Abdullah Çatlı uzun süre İstanbul’da saklandı.
Çatlı evini Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’ya açtı.
İpekçi’yi öldüren Ağca, Maltepe Askeri Cezaevi’nden kaçırıldıktan sonra yurtdışına çıkmadan önce Çatlı ile aynı evde gizlendi.
Ağca ve Çatlı’nın yolları 1981’de “Papa suikastı”nda kesişti.
7 TİP’linin dosyası 3. Yargı Paketi’ne “sessizce” eklenen bir önerge sonucu Ünal Osmanağaoğlu ve Bünyamin Adanalı’nın tahliyeleriyle kapatılmak istenirken, kurbanların avukatı Ersan Şansal davanın peşini bırakmayacaklarını söylüyor:
“7 kişiyi öldürdüler. Her biri için yaklaşık 2 yıl cezaevinde kaldılar. 19 yıl firardan sonra şimdi daha itiraz beklenmeden bırakılıyorlar. Kararı Yargıtay’a taşıyacağız. Bir haftalık temyiz süremiz var.”
CHP’nin de 12 Eylül öncesi işlenen suçlarda “tek cinayet için ayrı ayrı verilen cezayı hükümlüler lehine tek infaza dönüştüren” “özel af” niteliğindeki düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götürme olanağı var.
Herhalde bunu yapacaklardır!
Tahliye olan Ünal Osmanağaoğlu aynı zamanda eski DİSK ve Maden İş Başkanı Kemal Türkler’in de katil zanlısı olarak yargılanmış, “zamanaşımı”ndan kurtulmuştu.
CHP’li Süleyman Çelebi bu dosyanın en yakın takipçisi.
8 milletvekili içerde, katliam yapanlar dışarıda.
Adalet bunun neresinde?!