Murat ile kardeşi Ezo’nun zihinsel yolculukları ters yönde devam ediyor.

Dün akşam Murat geri dönüşlerinde bıraktığı enkazları hatırlamak için yeni bir yol buldu. Bir mizansen hazırlayıp kendisini videoya çekti. Daha önce kendisine mektup yazmıştı.

Salim’le birlikte sabah hatırlamadığı kendisini seyrederken gözlerindeki o şeytani bakış güzeldi. İçindeki o yabancıdan hoşlandığı, taktir ettiği belli oluyordu.

Salim, duygusal manada körü körüne bağlı olduğu adamın çılgın halini onunla birlikte seyrederken, onun gibi ilaç falan almamıştı ama o da sevdiği kadınla kaçmaya karar vermişti. Gece sohbetinden geliyordu.

Murat sabah temizlikçi kadınlar tarafından süpürgenin sapıyla dürtülüp uyandırılınca onun adını haykırmıştı.

Videoyu seyrederken aldığı radikal kararı teşvik eder gibiydi Murat Bey’in hiç tanımadığı, ekranda seyrettiği çılgın yanı.

Gerçi o kendisine seslenip, ben senin her şeyinden haberdarım, diyordu. O bedenin içinde sakladığın, her türlü duyguyla sarıp sarmaladığın, benim.

Söyledikleri tam olarak bu değilse de bu minvaldeydi işte.

Rating sıralamasında AB de 19. sırada çıkmış. Seyirci geç saatte olmasına rağmen sevmiş diziyi, ancak 13 bölümde bitecekmiş.

Bana uyar. Bu tarz bir hikayenin bizim tarafımızdan, hızlıca, hap gibi çekilmiş olsa da çekilmiş olması, bir ilk olarak bence gayet güzel.

Bir başkası, bir kaç sezon devam edecek yeni konular çekecektir mutlaka.

Bu tarz konular seyrediliyormuş demek ki. Yeter ki televizyon diziyi yayınlamakta kararlı olsun.

Rating kaygısının olmadığı, iyi bir işin seyircisinin her zaman olduğunun kabul gördüğü, ferah zamanlar gelecektir herhalde.

Murat babasının katilini bulmak için çıktığı yolda: eğlenceli, çılgın, tehlikeli, hızlı karar veren, ince planlar yapan, hatta plansız biri oldu.

Böyle tipler de dümdüz olanların gözünde delidir.

Bu arada Murat’ın etrafında ona yakın olan insanlar da kendi sebeplerince ilacın peşindeler.

Kardeşinin  psikiyatrı Ceyla, babasıyla olan anı yakalamak için çalıp kullanmıştı ilacı, Murat’la yatakta buldu kendini. İçinden neşeli, hesapsız bir kız çıktı. Annesiyle yakınlaştı. Onun estetik olma kaygısını anladı. Ameliyat olma isteğini kabul etti.

Ezo’nun hemşiresi her gün kıza yaptığı özel mesajı, Murat beye yaptığı zaman adamın ona ilaçlı kafayla söylediklerinden etkilenip, söylediklerini kadın kadına  Ceyla ile paylaşmak isteyince ortalık karıştı. Kendini boşlukta kalmış, Araf da gibi hisseden hemşire, kızgınlıkla önce eski doktoru gizlice odaya aldı, ona çaldığı ilacı verdi, işinden atıldı. Kendi tarafında gayet haklı hissettiği içinde en zayıf halkadan intikam almak için tuttu Ezo’nun kolunu çimdikledi.

Ezo 6 yaşında ailesi ile birlikte Güney Afrika’ya gitmiş.

Tüm bu hemşire, Ceyla muhabbeti arasında ilk defa konuştu ve hiç anlamadıkları bir dil de sürekli aynı cümleyi tekrarladı.

Onu da Murat “ateş gibi” dediği Selin komiser sayesinde çözdü. Meğer Zulu dilinde konuşmuş kardeşi.  Hemşire canımı yaktı, diyormuş.

Kardeşine düşkün olan Murat da onun konuşmasına sevindiği için çıldırmıştı, bir de hemşirenin eziyet ettiğini duyunca gidip kovduğu hemşireyi öldürdü.

Amcası ve Salim onun bilincini kaybedip normal hayatına döndüğünde kaldığı yerden başlamasını sağlayan, güvendiği temel taşlarıydı.

Salim, sevdiği kadınla kaçmaya karar verdi.

Tayland’a gideceklermiş.

Murat, karpuzla karpuz tarlasına mı girilir dedi, ama Ne alakası var Murat Bey diyerek, kararlı olduğunu belirtti Salim.

Amcası, eski karısıyla konuşunca anladık ki Murat’ın babasının ölümünde yengesi fazlasıyla bilgi sahibi.

Geçen bölümde kadın, Ezo’nun yüzüne eğilip, çok şey bildiğini hissettirmişti zaten.

Olayın polis yönüyle fazla ilgilenmedim. Çünkü oraları daha hızlı ve üstün körü geçiliyor zaten.

Dün akşam öldürülen iki kadın yatıyordu bir yerde diğer tarafta ceset torbasından çıkan adam vardı. Polisler ortada durmuş olayı yorumluyor.

Belki de kara mizah kullanılmak istenilen yan orasıdır.

Sonuç, Ezo ayağa kalktı.

Hastane koridorlarında, bilinçli mi bilmem ama bir uzaylı, zombi gibi yürüyordu finalde.

Şayet olanları hatırlıyorsa,  geriye bunu bize anlatacak gayet makul 4 bölüm var.

Belli mi olur belki de gelecek sezon dizi devam eder ve biz Ezo’nun kendi hikayesini kurarken, abisinin dağılan parçalarını toplama hikayesini izleriz.

Ancak ne kadar doğru bilmem, hikayenin senaristi Ercan Mehmet Erdem yeni bir projenin hazırlıklarına başlamış bile.