Bahar geldi bahar. Bugün Newroz işte. Kim hayatın iyiye doğru akışını engelleyebilir ki?

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü. Cezaevine gönderilecek, Sorun yok geç kalındı bile. Çünkü çıplak arama konusunu gündeme taşıdığı ve çıplak arama Türkiye'nin gündemi olduğu an bu karar verilmişti. Hakikat ile baş edemeyenler yargı ve polis yolu ile Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu susturmaya çalışıyor. 90 bin oyla seçilmiş milletvekili Gergerlioğlu ise direniyor.

HDP'ye kapatma davası açıldı, normal. HDP'nin ürettiği politikalara karşı politika üretemeyen rejim yargı yolu ile partiyi kapatmaya çalışıyor. Bugün HDP'nin oyu yüzde 15'tir. Kalıcı ve şartsız, koşulsuz bir oy desteği bu. Her kapatma sürecinden üçer, beşer puan ile kalıcı artışla çıkan parti, yine öyle çıkacaktır. Bunu en iyi AKP bilir zaten. Ayrıca partiyi kapattınız, seçmeni ne yapacaksınız? Türkiye'de kaç milyon Kürt yaşıyor? 12 milyon mu? 16 milyon mu? 22 milyon mu? Önemli değil. Kim hangi rakamı söylerse söylesin. Tarih herkese gösterdi ki, Kürtler bu ülkede vardır, birlikte yaşıyoruz ve ihtilaflarımızı demokratik yoldan çözmek zorundayız. Başka yol var mı? Kaç yıldır çatışmalar sürüyor. Bu sorun çözüldü mü? Demokratik çözüm dışında kimsenin bir şansı yoktur. HDP veya kurulacak yeni parti veya Kürt siyasetinin işaret edeceği herhangi bir parti yüzde 15'tir artık, hayırlı olsun. Bu Erdoğan rejiminin başarısıdır, teşekkürler Erdoğan rejimi, sittin sene HDP'ye oy vermeyecek seçmeni ikna ettiğin için.

Bunca zulmün, baskıların tepkisi olmayacak mı sanılıyor? Newton'un hareket yasalarından 3. yasa; "Bir cisme, bir kuvvet etki ediyorsa; cisimden kuvvete doğru eşit büyüklükte ve zıt yönde bir tepki kuvveti oluşur. Her etkiye karşılık eşit ve zıt bir tepki vardır.”

Bu yasa hiç sekmez...

***

Türkiye Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesinden geri çekildi. Bu da sorun değil. Bu ülkede çok ciddi bir kadın hakları ve kadına şiddete karşı duyarlılık oluştu. Bu bilinç var artık.

Daha ileri ve demokratik yasalar yapılacaktır en nihayetinde, çünkü yasaları ve hukuku dahi çiğneyebilirsiniz, ki çiğniyorsunuz, peki bunca öfke, bunca bilinç ve kadın ile ne yapacaksınız?

Her konuda olduğu gibi çözümsüzlük üretiyorsunuz. Kaos içinde yol alınmaz. Kaos teorisini hesaba katın. Demokrasi bu kaosun içinden çıkacaktır. Muhalefetin toplumsal uzlaşması ve bağlılığı bu kaosun içinden çıkacaktır.

Kendi ihtiyaçlarına göre hukuku dizayn eden rejim bu hamle ile küçük ama saldırgan bir tabana sesleniyor. Bu yeni oluşturulan bir taban, AKP seçmenine de aykırı bir taban. Beka söylemi ile motive edilen, herkesi düşman gören, diş bileyen, diziler ile galeyana gelen küçük ama saldırgan bu tabana bir jestten öte değildir, İstanbul Sözleşmesinden ayrılma kararı.

***

Bahar geldi bahar. Bugün Newroz işte. Ülkenin demokrasiye doğru akışı engellenemez. Bütün demokrasileri inceleyin, hep öyle baskılar sonucunda kurulmuştur, ama geç ama erken. Umut için bugün meydanlara bakın yeter.

Her şey güzel oluyor...