Gerçek ve bağı kopmuş bir ülkedir Türkiye. Hamaset ve taraftarlık gerçeği yok ediyor. Hareket noktasını yitirmiş bir ülke Türkiye.

Orman yangınları var ülkede. Bu orman yangınları içinde Türk Hava Kurumuna kayyum meselesi tartışılıyor.

Bilgi kirliliği had safhada. Kaç uçağımız var? Kaç helikopterimiz var? Yangına kim nasıl müdahale ediyor? Eksik fazla nedir? Hepsi belirsiz.

Cumhurbaşkanı başka açıklama yapıyor. Orman bakanı başka, belediye başkanları başka, yurttaşlar başka...

Gazeteciler 5N 1K kuralı ile haber yapacaklarına, taraftarı oldukları kesimin propagandasını yapıyor. Aklıyor ya da karalıyor.

Bilgi sübjektif, bilgi taraflı, bilgi gerçek dışı. Buğulu bir hava. Gerçeğin kırıntıları olsa da bu buğulu havada kayboluyor.

Nereden nasıl haber alacağız?

Türkiye'deki orman yangınları hakkında muhabirlik müessesesi işletilerek üretilen haberlerin en gerçeğe yakın olanı, en azından bilgi içerikli olanı yabancı basın ajanslarında mevcut. Maalesef öyle.

Gidişat kötü.

Kimse gerçeği aramıyor. Herkes taraftarı olduğu dille konuşuyor, yazıyor.

Ağaçlar yanıyor cumhurbaşkanı inadına çay fırlatıyor milletin üstüne.

Hayvanlar yanıyor, bakanlar yurttaşla polemik yapıyor.

Evler yanıyor, Türk Hava Kurumunun kayyum meselesi tartışılıyor.

İnsanlar ölüyor, ölüyor işte. Bir yalan denizi içinde izliyoruz.

Acizlik ve hamaset içinde herkes. Kendini haklı çıkarma derdinde. Sonuçta topyekûn bir başarısızlık ve hazırlıksızlık var.

Muhalefet bu manasızlığa körükle gidiyor. Öyle vasat bir yerde konumlanıyor ki, insan hayret ediyor.

Size iki ikiz kardeş medya kuruluşu ismi vermek istiyorum. AHaber ve Halktv. Evet bildiğiniz ikiz kardeş. Hakikat ile bağını yitirmiş iki ikiz kardeş medya.

Konya'da ne oldu?

Konya'da yedi Kürt yurttaş öldürüldü.

Orada ne oldu? Bu yurttaşlar neden öldürüldü?

Bir gazetecinin haber kaynağı ne olabilir öyle bir meselede? İçişleri bakanı, devletin iletişim kurumu, HDP, ailenin beyanı, aile avukatının açıklamaları, davaya bakan yerel mahkemenin açıklamaları, şehir valisi, kaymakamı, mahalle muhtarı hatta yerel basın, topyekûn Kürt basını, Türkiye basını, yabancı basın, sosyal medya, Konya sosyal grupları, Kars sosyal grupları. Konyalılar...

Bir yazıyı objektif, gerçeğe dayalı yazabilmek için saatlerce mesai yaptım. Üç defa yazdım sildim. Saatlerce, açıklama haber okudum. Bazı kişi ve kurumların güvenirliğini yeniden yeniden araştırdım. Saatlerce çaba.

Hayır yazamadım. Yok, gerçek yok! Birisi umarım gerçeği, belgeleri ile yazar da okuruz.

Gerçeklik algısını yitirmiş bir ülke Türkiye. Erdoğan rejimi ülkeyi yönetmiyor, ya da yönetemiyor. İkisi de ihtimal dahilinde fakat gerçek şu ki Erdoğan rejimi kaos ve kriz istiyor. Yoksa bu denli absürt, bu denli hamaset, bu denli lümpen bir taraftarlığa maruz kalmazdı ülke.