Hükümet yanlılarını savunurken bu yargı ne kadar da demokrat, keşke bizde kendi yargılamalarımızda da aynısını görebilsek, bizimkisi sadece temenni ve dilek de kalıyor maalesef..

Mesele kalkıp hükümet yetkililerine veya Cumhurbaşkanı'na Garo Paylan'ın maruz kaldığı gibi 'Soysuz' desem, mahkemeler AİHS'den bahsedip iç hukuk artık uluslararası hukukun parçası deyip, Garo'ya hakaret eden kişi gibi yaptığımı eleştiri olarak görüp peşimi bırakır mı, ne dersiniz? Hani Anayasanın eşitlik ilkesi, değil mi!!!

Tabii ben Garo Paylan'a eleştiri adı altında küfür eden o densiz gibi davranmayacağım. Yaşam felsefem buna asla müsaade etmez. Öyle bir hukuk garabeti ile karşı karşıyayız ki küfrü eleştiri olarak görüp, eleştiriyi ise küfür olarak algılıyor. Abarttığımı düşünenler varsa aşağıda vereceğim iki örneğe baksın:

1) Baskın Oran'ın Cumhurbaşkanı'na akademisyenlere karşı ettiği hakaretten dolayı açtığı dava ve 2) Garo Paylan'ın mecliste yaptığı bir konuşmadan dolayı bir gazetecinin Garo'ya 'Soysuz' çıkışına karşı mahkemelerin sonucu.

Yarın Uludere'de hakkımda görülecek 4 mahkemem var. Üç tanesi benim için klasik hale gelen 'halkı askerlikten soğutmak', ki onlardan da ceza almayı bekliyorum. Dördüncü dosyam ise 'Mustafa Kemal'e alenen hakaret’ten olacak.

Mustafa Kemal'e hakaret davası benim için iki nedenden dolayı önemli;

1) Kişisel olarak benim İçin önemli çünkü hükümete yakın olduğu için nefret suçu sayılabilecek sözler edenler eleştiri adı altında mahkemeler tarafından hoşgörü ile karşılanırken, Gerçekten eleştirel olarak ortaya koyduğum düşüncelere mahkemenin nasıl yaklaşacağını göreceğiz.

2) İster kabul edilsin, ister ret edilsin Pontoslu Rum halkı olarak 1914 ile 1923 arası halkımız soykırıma tabi tutuldu. Mahkeme verdiği karar ile halkımıza uygulanmış olan soykırıma ya devam diyecek, ya da halkımıza uygulanmış olan soykırım ile yüzleşme için kapı aralayacak.

Bu yüzden yarın hakkımda görülecek olan 'Mustafa Kemal'e alenen hakaret' davasında mahkeme ne karar verirse versin tarihi bir mesaj vermiş olacak, yarın bu mesajın ne olduğunu hep beraber öğreneceğiz.

İlk duruşmaya verdiğim yaklaşık 35 sayfalık savunmam aşağıdaki linkte: http://barisicinaktivite.com/mustafa-kemala-alanen-hakaret-davasi-icin-savunmam/mustafa-kemale-alanen-hakaret-dosyasi/