Bu hafta gösterime giren 7 filmden 6’sı yabancı yapım. Seri devamlarından usta yönetmenlerin hayatına değinen yapımlara, zengin bir sinema haftası izleyicileri bekliyor.

THE HOST

Twilight hikayesinin yaratıcısı Stephen Meyer imzalı aynı adlı romandan uyarlanan The Host, görünmeyen bir güç tarafından işgal edilen dünyamızın kurtuluş mücadelesini anlatıyor.

Truman Show’un yazarı ve yapımcısı, ayrıca Savaş Tanrısı’nın yönetmeni Andrew Niccol tarafından çekilen film uzun zamandır merakla bekleniyordu.

Daha önce başka bir yapım ekibi tarafından satın alınan romanın haklarının, nihai olarak Open Road Films’in eline geçtiği 2009’dan itibaren yapımına girişilen filmin senaryo ve yönetmenliği için Andrew Niccol’dan önce Susana White ismi de gündeme gelmiş.

Louisiana ve New Mexico’da çekilen The Host için bazı şiddet sahneleri nedeniyle 13 yaş sınırlaması getirildi.

Saoirse Ronan, Max Irons, ve Jake Abel’in başrollerini paylaştığı yapım yeni kuşak gençler için haftanın en favori filmlerinden biri.

G.I. JOE: MİSİLLEME (RETALİATİON)

Jon M. Chu tarafından yönetilen G.I. Joe: Misilleme (Retaliation) bir oyuncak ve karikatür kahramanından esinlenilerek oluşturulmuş G.I. Joe (2009) adlı serinin devamı.

‘Zombieland’ filmin yazarları tarafından oluşturulan hikayenin yeni versiyonunda Bruce Willis, Dwayne Johnson, ve Channing Tatum rol alıyor.

Oyuncak firması Hasbro’nun diğer ürünlerinden esinlenerek çekilen Transformers serisiyle yapılan karşılaştırmalar, Transformers’ı sıkıcı bulanların üç boyutlu G.I. Joe 2’yi seveceği yönünde yorumlarla sonuçlanıyor.

Yüksek maliyetli filmin serinin önceki filmi ‘Kobra’nın Yükselişi’nin 302 milyon dolarlık gişe hasılatına erişip erişemeyeceği ise merak konusu.

LANET (SİNİSTER)

Ele geçirilen bir video görüntüsü (found footage) üzerine yaşanan korku dolu olayları anlatan ‘Lanet’ Scott Derrickson tarafından yönetildi, Derrickson ve Robert Cargil tarafından senaryosu yazıldı.

Ethan Hawke ve Juliet Rylance’ın başrollerinde yer aldığı film Paranormal Activity’nin yapımcılarının portföyündeki en yeni ürün olarak yer alıyor.

Yönetmen Derrickson’un flicker üzerinden ‘Korku’ kelimesiyle 500 bin fotoğrafı taradığı, bunlardan 15’ini rezerve ettiği, korku karakterini yaratmada kullanacağı Natalie adlı fotoğrafın sahibine ise 500 dolar ödediği, uzun süredir acil para yardımı anonsları yapan Wikipedia’da yer alan bilgiler arasında.

Korku filmlerinin en favori karakteri şeytan yerine bir pagan ilahının hikâyenin merkezine konduğu film kişisel kanaatime göre Paranormal Activity serisinin başka bir video-korku tarzıyla yeniden harmanlanmış hali.

HİTCHCOCK

Sinema tarihinin en önemli isimlerinden, korku türüne yaklaşımıyla bugün yapılan filmleri bile etkilemeyi başaran yönetmen Alfred Hitchcock ve kült filmi Psycho bir arada bu yapımda.

Stephen Rebello’nun ‘Alfred Hitchcock and Making of Psycho’ adlı biyografik kitabından uyarlanan film, ‘Sapık’ın (Psycho) çekim sürecine ve yönetmenin karısıyla paylaştığı hayatına odaklanıyor.

Temel alınan biyografi kitabı yapımcılar arasında dolaşırken, 2005’te bir televizyon filmi ya da mini seri olarak çekileceği duyuruldu. 2007 yılında da başka bir yapım girişimi duyurulsa da ‘Sapık’ filminin de haklarını elinde bulunduran Paramount Picture hikayeyi 2011 yılında Fox Searchlight Pictures’a kaptırdı ve 2012’de de film dünya sinemalarında gösterilmeye başladı.

Anthony Hopkins ve Scarlett Johansson’un başrollerinde yer aldığı filmde Hopkins’i yönetmen rolünde Johansson’u ise eşi Alma Reville olarak izleyeceğiz. Yönetmen ise Sacha Gervasi.

AŞKA YÜKSELİŞ - THREE STEPS ABOVE HEAVEN

Türkiye’de hatırlayabildiğim kadarıyla İF’te başlayan gösterim programına bu hafta vizyona girerek devam edecek olan ‘Aşka Yükseliş’ (Three Steps Above Heaven) Fernando Gonsales Molina’nın yönettiği romantik bir yapım.

Federico Moccia’nın ‘Tres Metros Sobre El Cielo’ adlı İspanyolca romanından 2010 yılında uyarlanan film biraz gecikmeli olarak salonlara geliyor.

Birbiriyle anlaşamayan iki insanın kontrolleri dışında kapıldıkları duygusal çekimle aşık olmalarını konu alan filmde Maria Valverde, Mario Casas, Diego Martín, Nerea Camacho ve Cristina Plazas rol alıyor.

MUTLULUK -BLİSS

Doris Dörrie tarafından yönetilen bu Alman gençlik filmi Ferdinand von Schirach’ın kısa hikayesinden sinemaya uyarlandı.

Savaş mağlubu ülkesini (Makedonya) terk ederek mülteci sıfatıyla Almanya’ya yerleşen Irina ile başkent Berlin sokaklarında yaşayan Kalle arasındaki ilişkiyi anlatan film şimdilik sadece iddialı olsa da anlattığı aşk hikayesini anlatan bitiremiyor.

Slash komedi türüne de hafifçe dokunan film Berlin Festivali’nde prömiyeri yapıldıktan Türkiye sinemalarına geliyor.