Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki anadilinde şarkı söylediğin için, Kürtçe şarkı söylediğin için katlediliyorsun. Ülkenin başbakanı bir kaç şey söyler mi diye düşünüyorum. Başbakan seçim meydanlarında “işiniz var, aşınız var ve ne eksik, bir eş, anneniz babanız size eş bulamazsa bize gelin biz bulacağız” diyerek nutuklar atıyor. Onun yanında üç çocuklu bir baba sahnede Kürtçe şarkı söylediği için bıçaklanarak katlediliyor. Hiçbir özrü olamaz bu cinayetin. Daha sonra ne olacak dersiniz? Katil, Selim Serhed Kürtçe şarkı söylüyordu O nedenle tahrik oldum diyecek ve bir süre sonra da iyi halden ceza indirimi gelecektir.

Bir ülkenin başbakanı bu cinayet için bir şey söylemeli, gençlere sadece ” size eş bulacağız” demek midir görevi? Devletin görevi yurttaşını korumalı insanca şartlar altında yaşamasını sağlamalıdır. 90’lı yıllarda birçok kişi Kürtçe şarkı dinlediği için cezalandırıldılar, öldürüldüler. Yıl 2015 ve hala Kürt halkı dilini konuştuğu için katlediliyor hem de İstanbul’da. 6 Eylül’de de Batmanlı Sedat Akbaş isimli evli bir genç Kürtçe konuştuğu için öldürülmüştü. Daha önceki yıl, 3 Eylül 2014 ‘te Antalya’nın Kaş ilçesinde Batmanlı Mahir Çetin isimli bir genç Kürtçe konuştuğu için 15 kişi tarafından linç edilerek öldürülmüştü.



Bu olanlar kendisine solcuyum, devrimciyim diyen kaç kişi tarafından takip edildi veya bir tepki konuldu ortaya. Nasıl birlikte yaşayacağız? Bu topraklarda asimilasyonlara rağmen bir çok halk kendi dillerini yaşatmaya çalışıyor. Nasıl bir anlayış ki tek dil, tek halk ve tek bayrak arkasına saklanarak katliamlar yapıyorlar.

En doğal hak olan ana dilde eğitim kanunen sağlanmalıdır. Milletvekillerine çağrımdır ana dilde eğitim kanun önergelerinizin en başında olsun. Êdî bese! –Êdî bese!