İstanbul belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şahsının oy oranı nedir? Peki İmamoğlu ile Meral Akşener birlikteliğinin Türkiye'de oy oranı nedir? 

Gelecekte hatta kısa bir gelecekte eğer CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu körlükle devam ederse kurulacak ittifakın adı Ekrem İmamoğlu-Meral Akşener ittifakıdır. Bu ittifak tek ya da ayrı partide olması önemli değil. Önemli olan bu iki figürün yan yana gelmesidir. Bu iki figür yan yana çoktan gelmiştir. Bu iki figür gelecekte CHP'yi parti olarak dışlayarak ve CHP seçmenine seslenerek siyaset sahnesine çıkabilirler. Bu ihtimal uzak değil. İmkânsız hiç değil.

Ortalama bir gazete okur yazarı bilir ki 14 Aralık günü İstanbul büyükşehir belediye başkanının bir mahkemesi var ve bir kararın çıkması kuvvetle muhtemeldir. Durum buyken CHP genel başkanı cahilliğinden Almanya'ya gitmedi. Bile isteye gitti ki, düşüncesi benin gündemim senin gündeminden daha mühim mesajı vermekti. Evet istedi de olmadı. Bir panikle ülkeye, sahaya geri dönmek zorunda kaldı. Ayrıca Adalet Yürüyüşü yapmış Kılıçdaroğlu gibi adamın "bir beraat bekliyorum" açıklaması siyasi körlüğün üst seviyesidir. Aday olma hırsı Kılıçdaroğlu'na hata üstüne hata yaptırıyor. Bu hatalar bir noktaya gelir ve başka bir yola vesile olur. Eğer bu hataları danışmanları yaptırıyorsa, o zaman bu felakettir. Ki öyle bir durum yoktur. Ne Erdogan'a, ne Kılıçdaroğlu'na, ne de herhangi bir parti başkanına danışmanlar hata yaptıramaz. Hele sistematik hata hiç yaptıramaz. Bu ahmak bir söylemdir.

14 Aralık günü Ekrem İmamoğlu’nun odasında kim vardı?

Meral Akşener, İyi Parti lideri.

Hüseyin Baş, Bağımsız Türkiye Partisi başkanı.

Engin Güzelyurt, Demokrat Parti genel başkan yardımcısı.

Diyeceğim o ki siyaset yeniden şekillenir. Bloklar ve ittifaklar yeniden şekillenir. 74 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumu seçim sürecini ve seçimden sonraki süreci belirleyecektir. Eğer Kılıçdaroğlu kendini dayatırsa Erdoğan kazanacaktır. Çünkü bu dayatma muhalefet cephesinden yeni adayların çıkmasına neden olabilir. Önceki seçimleri hatırlayın. Meral Akşener'in adaylığını kim bekliyordu?

Eğer Altılı Masa onayı ile Kılıçdaroğlu aday olursa yine yenilecektir. Çünkü yenilecek. Yeterince önceki yazılarda nedenlerini sıraladım.

Kılıçdaroğlu iyi bir antrenör olarak birçok partiyi bir araya getirdi. Saygı duyulası bu çabasını eğer üzerinde uzlaşılabilecek ve seçilecek bir adayı belirleme sürecinde de harcarsa Türkiye'yi bu karanlıktan kurtarabilecektir.

Tüm mesele muhalefetin Erdoğan karşısında tek adayla çıkmasıdır. Sonrası sonradır.