AKP hükümetine karşı partilerine oy veren kesimlere bir önerim var. Kimse önyargılarının esiri olmasın, eğer kendi dar alanınızda hareket etmeye kalkarsanız, seçimin kaybedeni kazanmış olur. Yani AKP kaybetmişken kazanmış olur.

Elbetteki genel seçimler ile AKP’nin elinden direkt gidenler var. Mesela tek adam diktatörlüğüne dönüşecek başkanlık sistemi gitti. Bu ilk büyük kazanım, fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son seçimlerde olduğu gibi hiç bir yasa tanımadan, Cumhurbaşkanlığı kurumunun tüm olanaklarını seçimler için kullandı. Eğer bir uzlaşı birlikteliği olunmaz ise, bu durum önümüzdeki seçimde de aynen devam edecektir.

Mutabakat ile kuracağımız hükümet ile bu durumu düzeltmemiz tamamen bizim elimizde, Cumhurbaşkanlarının yetki alanını tam olarak belirleyebiliriz, açıkça söylemek gerekirse bu kadar hırsı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkilerini sınırlayabiliriz . Kaçak sarayından bir tek Cumhurbaşkanı rahatsız değil, yoksa bunca aç olan bu ülkede, bir çok insanın vicdanını rahatsız ediyor. Mahkemelik olan kaçak saray, en kolay çözeceğimiz sorun olur. Bizim kolay çözeceğimiz sorun, egosu kaf dağını aşmış olan RTE’nin itibarını büyük sarsacak, ve burnunu büyük sürtmüş olacağız. RTE‘yi beğenmediği Çankaya köşküne yollayarak, sınırını bilmesini sağlayacağız.

AKP hükümetinin ayar verdiği yargıya tekrar düzenleme getirebilir ve 17 Aralık ile açılan yolsuzluk davası ve benzeri davaların görülmesi sağlanıp, suçluların yargılanmasını sağlayarak, oy isterken bize verdikleri sözleri olan bu temizliği de, beraberce halletmiş oluruz.

Yasal düzenlemelere başlamışken en son geçirilen iç güvenlik yasasını da iptal ederek, toplumumuzun biraz olsun rahatlamasını sağlayabiliriz.

Bu ülkeyi parsel parsel yakınlarına peşkeş çeken AKP hükümetinin yaptığı tüm özelleştirmeler yargı yolu denetimine açacağız, gerekirse tekrar kamulaştırma yapacağız.

Uluslararası güçlerin Suriye ve Rojava’yı işgal etme sürecine, AKP hükümetinin bu kadar iştahlı yaklaşımı ,yine AKP hükümetinin Radikal dinci El-Kaide ve Işid çeteleri ile ve özellikle bu tür Vahabi – Suni barbar çetelerin hamisi olan Katar ve Suudi’ler ile, siyasal ve ekonomik ilişkileri araştırmak için mecliste komisyonlar oluşturacağız , bu ilişkilerin kesilmesini sağlamak ve gerekli yargılamaların yapılması için düzenlemeler yapacağız

Roboski katliamının, Reyhanlı katliamının, Gezi katliamının ve Soma’nın katilleri hala yargılanmayı bekliyor. Bu katliamlar için kurulan önceki tüm komisyonlar AKP hükümetinin etkisinde olduğu için, bu katliam dosyalarında hiç bir yol alınamamış, bu da yetmezmiş gibi Her katliamın ardından beklediğimiz yasımıza biraz saygıydı. AKP hükümet ve öznelinde ise RTE alan alan, televizyon, televizyon dolaşıp, canlımızı bırakın, ölümüze bile hakaret etmedi mi? Bu katliamlara kin ortak olmak ister, elbette AKP seçmeni hariç, herkes bu dediğime katılır.

Güzel kardeşim sen senden isteneni yaptın ve 7 Haziran günü oy kullanarak seçimini yaptın. MHP, CHP’ye oy vermiş olan kardeşim, hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, CHP’de, MHP’de nerede ise kendini tekrar etti. O zaman AKP’yi düşüren oylar HDP den gelmedi mi? Çok samimi soruyorum AKP seçmeni hariç bu duruma yani AKP’nin gücünün sınırlanmasına kim sevinmedi. Bu oylar PKK’den diyerek kim burun kıvırdı. Eğri oturup doğru konuşalım, herkes bu iktidar düşkünü AKP’den kurtulduğu için mutlu oldu.

AKP, oy verdiğin partinin değil, Mit’e ve Hizbullah’a yaptırdığı kanlı kaos eylemleri ile gündemini esir almaya çalışıyor. Güzel kardeşim, AKP hükümeti kendini kurtarma operasyonları yapıyor. Senin ve oy verdiğin CHP ve MHP’nin bu oyuna düşmesi için her türlü kirli mekanizma devreye girdi.

Şimdi nasıl yaşamaya karar vermen ve partine çağrı yapman gerekiyor. Yüzyıllık önyargılarına mı? esir olacaksın , bu yüzden kendinden başka kimsenin burada kendini ifade etmesini istemeyeceksin, senin yaşadığın olanakları sırf Türk olduğunu düşündüğünden , diğer insan ve halkların kullanmasına razı olmayacaksın, bunun bedeli olarak da Erdoğan ailesinin ve şurakasının kölesi olmayı kabul edeceksin, ülkenin tüm değerleri, kurban olduğun ırmak bile bu aile tarafından yağmalanacak ve buna ses çıkarmayacaksın.

Ya da diğer tüm uygar toplumların olması gerektiği gibi, herkesin tüm değerlerden eşit faydalanmasını savunacaksın, önyargının kölelik zincirlerini kırıp , o üzerine türküler söylediğin ırmakta komşularınla birlikte keyfini çıkaracaksın, bir kere her şeyde eşitliğin tatlı meyvesinin tadını damağımda hissettiğinde, insan olmanın erdemime kavuşacaksın.

O zaman Erdoğan ve tayfası seni ve vekil ettiğin parti ya da kurumları, oyalayıp kandıracak elinde malzeme kalmayacak. Hangisi olmak istediğinin kararını bir an önce verip , vekil ettiğin partilere seslenmen gerekmektedir.

Ya önyargılarının kölesi olmuş, tüm değerleri satılmış ve tarumar edilmiş biri olarak, sessiz kalacaksın, AKP hükümetinin korunmasına, ve başından itibaren yaptıklarını seyretmeye devam edeceksin. Ya da MHP ile, CHP ve HDP ile çıkardığın ve meclise gönderdiğin vekillere, büyük temizlik için, büyük uzlaşı mesajını vererek, bu savaş suçu da dahil, bir çok adi suçu işlemiş olan AKP hükümetinin ve RTE’nin yargılanmasını sağlayıp, bu ülkenin normale dönmesini sağlayacaksın. Güzel kardeşim, biz sadece oy devşirilen, sadece oy zamanları hatırlanan biri olmadığımızı göstermenin tam zamanıdır. BÜYÜK TEMİZLİK İÇİN, BÜYÜK UZLAŞI HÜKÜMETİ İÇİN HAREKETE GEÇELİM Ki, AKP dini ve milliyetçilik duygularını devşirerek, üzerimizden kendini aklamasın.