Yolsuzluk operasyonlarının başladığı, babacım tapelerinin yayınlandığı, bakara-makara diyen bakanların teşhir olduğu tarih; 17-25 Aralık… AKP hükümeti, 17-25 Aralık dosyaları açıldığında, yapılan yolsuzlukları Türkiye kamuoyundan saklamak için yapmadıkları kalmadı.

Aradan tam 3 yıl geçti.

3 yıl önce bu davanın üstünü bir şekilde örteriz diye düşünenler, bugün Amerikan mahkemelerinde yargılanıyorlar.

Hey gidi heeeey…

Reza itirafçı olup, bugün kirli oyunları dünyanın gözü önünde açık açık anlatıyor.

Savcı soruyor: Türkiye’de hiç tutuklandınız mı?

Reza konuşuyor: Evet tutuklandım, sonra bırakıldım.

Savcı soruyor: Serbest bırakılmak için ödeme yaptınız mı?

Reza konuşuyor: Evet.

Savcı soruyor: Bu ödemeler rüşvet miydi?

Reza konuşuyor: Kısmen.

Soru-1: Peki, Reza serbest bırakılmak için kime rüşvet verdi?

Şimdi burada biraz duralım. Reza kime rüşvet verdi bilmiyoruz ama Reza’ya tahliye kararı veren hakimi biliyoruz. Hatırlatayım; Reza Zarrab ve bakan çocuklarına tahliye kararı veren hakim İslam Çiçek.

Daha durun!

Meğer Zarrab’ı serbest bırakan bu hakim Erdoğan hayranıymış! (http://t24.com.tr/haber/arama-kararini-zarrabi-serbest-birakan-erdogan-hayrani-hakim-islam-cicek-vermis,280397)

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Çiçek’in Facebook sayfasında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan için, “Allah uzun ömür versin uzun adam” notunun yer aldığını açıklamıştı.

Dahası da var… Bu şahıs ödüllendirilmiş. Nasıl mı? Reza’yı ve bakan çocuklarına tahliye kararı veren ‘bağımsız’ hakim İslam Çiçek Yargıtay üyesi olmuş.

O halde soru-2: ‘‘Bugün FETÖ- Reza Zarrab ortaklığı’’ diye manşet atan sabah gazetesi, Zarrab’a tahliye kararı veren İslam Çiçek hakkında ne düşünüyor?

Yargı demişken…

Peki, Türkiye’de hukuk iktidarın fahişesi olmuşsa, Reza’yı Türkiye’de yargılayalım diyenler nasıl bir akıl tutulması yaşıyor?

Bugün herhangi bir yerde sokağa çıkıp, sokaktan geçen 10 kişiye yargı bağımsız mı? Diye, sorsanız ne cevaplar alırsınız? Bu sorunun cevabını herkes biliyor iken, o halde Zarrab’ın Türkiye’de yargılanmasını Erdoğan’dan daha fazla dile getirenlerin amacı ne olabilir?

İşin daha ilginç olan kısmı ise şu: Zarrab’ı Türkiye’de yargılayalım diyenler, aynı zamanda da ‘‘Erdoğan’ı teslim aldık, elimizde 65 tane kasedi var’’ diyor.

Velhasıl, önümüzdeki günlerde hem Türkiye’de hem de Amerika’da AKP hükümetini iyi günler beklemiyor.

Bekleyip, göreceğiz…