Nobel Kimya Ödülü’nü almasıyla Türkiye’de bir anda etnik kimliği konuşulmaya başlayan bilim insanı Aziz Sancar, BBC’nin kendisine yönelttiği ‘Türk müsünüz?’ sorusuna bir kez daha tepki gösterdi: “Allah’ın gavuru, orayı karıştırdılar yüz yıl önce, hâlâ karıştırıyorlar.” dedi. Sancar belki Nobel ödülü alacak zekaya sahip fakat insan olmaya yetecek zekaya asla!

Ne ettik biz size ya, yüzyıllık bitmeyen nefretinize ne diyeyim.

Buradan belki kırk yıl önce çıktın ve Amerika’ya gittin, bugün Nobel ödülünü sana getirecek eğitimi aldın. Nerede ise Türkçeyi bile unutmuşken, ne geçmez bir ırkçılık nefretmiş, her konuşman bir facia, bilmiyorum hala seni sinirlendiren şey nedir ama artık sus ve konuşma ne olur.

NOBEL JURİSİNE BİR KÜÇÜK ÇAĞRI

Arkadaşım şu ödülleri dağıtırken kime verdiğinizi biraz dikkat edin. Elbette bilimsel ölçüleriniz de vardır, fakat bunca yıl izleme noktasında deneyimi olan birisi olarak siyasi, politik konjonktür de bu ödüllerin kime verileceği noktasında bir etken, bu yüzden bu ödülleri dağıtırken kime verdiğinizi iki kere dikkat edin olmaz mı?

DOST BASIN MENSUPLARINA

Bırakın ağzından nefret suçundan başka bir kelime çıkmayan, şu eski faşisti, anlaşılan o ki bu ödülü fırsata çevirmenin peşine düşmüş. Siz siz olun, her şey olan ama insan olamayan Aziz Sancar’ı kendi haline bırakın. Başımıza bir tane Akademik faşist yetmez mi?

BİR DE NOBELLİK ERDOĞAN VAR

Cumhurbaşkanı her şey de olduğu gibi yine bu konuda konuşmadan duramadı. Nobel dağıtan kuruma çattı, örnekle-meler verdi, evirdi ve çevirdi, yine mağdur edebiyatı yaparak, kendisine ödül verilmediği için sitem dolusu sözcükler etti. Tüm bu sitemi ise Suriye-Rojava üzerinden yapması tam bir kara komediydi. Türkiye devleti ve uluslararası emperyalizmin Suriye-Rojava’yı işgal etme girişimlerinin sonucu bugün sadece Suriye ve Rojava da katliamlar yaşanmıyor, bugün Türkiye El Kaide örgütünün cirit attığı ülke haline gelmiştir. Suruç katliamından, Ankara katliamına tüm bu hunharca katliamlardan sorumlu olanlara acaba hangi dalda Nobel ödülü verilmeli?