Mesajlaşmak ciddi bir bağımlılık. Hatırlarsanız “modern oruçlar nasıl olmalı” diye bir yazı yazdım geçen hafta. Mesaj ve twit atma orucu mesela demiştim. Bu habere gözüm takıldı ve gülmeye başladım.

ABD’nin New Jersey kentindeki Fort Lee bölgesinde yayaların yürürken cep telefonu mesajı atması yasaklanmış! Yasayı çiğneyen vatandaşlara 85 dolar para cezası keseceklermiş.

Peki neden böyle bir “Seinfield” yasası çıkmış? (bkz: Seinfield, son üç bölüm.) Çünkü bu yılın başından beri tam 23 kişi mesaj atmaya çalışırken yaralanmış! Kimi direğe çarpmış, kimi araba altında kalmış, kimi başkasına çarpmış.. 23 kişi yahu!

Türkiye’de olsa bu yasa herhalde varım yoğum bu cezaya gider. Sadece Taksim’den Tünel’e kadar bin lira yazılır bana... Verdiğim ıvır zıvır vergileriyle devleti yeterince zengin ettiğim yetmiyormuş gibi bir de mesaj, twit cezası veririm. Ki daha çok HES’imiz, daha çok boğaz köprümüz, daha çok termik ve nükleer santralimiz olsun diye... Yakında bizde de çıkar zaten...

Bunu bir arkadaşıma söyledim, kendi hikâyesini anlattı bana. Anlatan hikâyeden de anlayacağınız gibi erkek. Haklı mı haksız mı ben bir şey demeyeceğim...

Atina’da araba kullanırken cep telefonuyla konuşuyormuş ve trafik polisi motosikletiyle yanından geçmiş. Şanssız an. Hemen durdurmuş. Tabii ki ceza yazacak. Bizim arkadaş kurnaz, erkek milletinin derdinden anlar. İnmiş arabadan, bir elini polisin omzuna koyup başlamış tiradını atmaya.

“Haklısın arkadaşım, yaz cezayı! Ama yazmadan önce şu soruma cevap ver: Evli misin?” Polis şaşırmış, “Evet, uzun zamandır bir kız arkadaşım var” demiş. Bizim arkadaş damardan girmiş. “O zaman sence cep telefonuyla araba kullanmak mı daha tehlikeli yoksa kız arkadaşının yanında ‘Neden anneme gitmiyoruz?’ ‘Neden tatile çıkmıyoruz?’ ‘Neden bu kadar uyuşuksun?’ diye dır dır ederken otobanda araba kullanmak mı daha tehlikeli? O zaman kadınlara da ceza yazın!” demiş.

Polis başlamış gülmeye.. Cezayı yazacağı kalemi cebine koymuş, “Sen cezanı almışsın alacağın kadar” deyip ehliyeti bizim arkadaşa geri vermiş.

Arkadaşlar! Bu erkek milleti cezadan yırtmak için bile dırdırımızı bahane ediyor demek ki başka bir yöntem bulmak gerekiyor.

Twitter adabı:

- Twitterda dedikodu yapmayacaksın. İnkârı namümkün.

- Sarhoşken twit atma! (Don’t drink and twit.) Ancak rakı sofrasında söyleyebileceğin şeyi twitlersen başın belaya girer.

- Yalnızken atılan twitlerin yalnızken atıldığı çok belli oluyor. Hele arka arkaya geliyorsa...

- Ünlülerin twitleri yaranma aşamasında über sıkıcı, sıyırma aşamasına da über çirkef oluyor.

- Twitterda ideoloji propagandası, aman diyeyim...