Vakti zamanında “Hz Ali’yi sevmek Alevilikse dört dörtlük Aleviyim” demişti şimdi de çıkmış “Benden daha Alevi olamaz” diyor! N’oldu da böyle demeye başladı! Kıstası ne, neye göre böyle konuşuyor akıl karı değil! Hani mezhep değiştirmek istiyor da kendine sebep arıyor desek makul bir tarafı yok! Müsahiplik nedir diye sorsanız müsait değilim der! Bir tek Cem’e katılmışlığı yok, bir tek Dede tarafından dualanmışlığı yok, hayatında bir kez olsun “Cemevleri ibadethanedir” dememiş çıkmış “Benden daha Alevi olamaz” diyor!

Bir kere Alevilik sonradan olunan bir şey değil bu bir! Yani istesen de Alevi olamıyorsun buda iki! Bir kamu kuruluşuna işe girmiyorsun ki 4 adet resim, savcılıktan temiz kâğıdı, bir de ikametgâh kâğıdı getir diyesin! E insanın kaşına gözüne de bakıp “Sen Alevi olabilirsin” diyemiyorsun zira kaşın gözün de müsait değil! Kaldı ki daha dün İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü köprünün ismini Yavuz Sultan Selim koyan da sensin! Zira sen Yavuz’a “Ecdat” diyebilirsin ama Yavuz Sultan Selim’in karşılığı Alevilerde senin düşündüğün gibi değil! Çünkü Yavuz Sultan Selim Aleviler için Muaviye’nin padişah olmuş halidir! Hal böyleyken hala “Benden daha Alevi olamaz” diyor! Oysa istesen de Alevi olamıyorsun ki! Zaten Alevilik sonradan olunan bir şey de değil ki!

Bir kere sen değil misin Alevilerin “Cem evleri ibadet yeri olsun” teklifine “İslam’da ibadet yeri camilerdir, Cem evleri kültürel mekânlardır” diyen! Göstermelik Alevi açılımlarında “Canlar” diye başlayan konuşmalarla Alevi olunmayacağını bilmen lazım! Sen değil misin “Biliyorsunuz kendisi de Alevidir” diyerek meydanda toplanan kalabalığa Kemal Kılıçdaroğlu’nu yuhalatan!

Sen değil misin geçtiğimiz yıllarda Sivas Katliamı Davası’nda verilen zaman aşımı kararı için “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun” diyen! Sen orada bu cümleyi kurarken Sivas katliamında Gülsün Karababa’yı toprağa gömen Karababa ailesini incittin, sen orada şair babası Metin Altıok’u kendinden ve dizelerinden ayrı bırakan Zeynep Altıok Akatlı’yı incittin, sen orada 33 canı şehrin ortasında yanarak kaybeden Sivas Katliamı ailelerini ve tüm Alevileri incittin. Sen orada bu cümleyi kurarak Alevilerin içinde yara olan katliamı tekrar kanattın!

Sen değil misin Alevilerin “Madımak oteli utanç müzesi olsun” taleplerini tıpkı kendinden önceki iktidarlar gibi es geçen! Sen İstanbul’a yapılacak olan 3’üncü köprünün ismini Yavuz Sultan Selim koyarak gerçek niyetini ortaya koydun! Hani senin Belediye Başkanın, Alevilerin Cem evi için arsa tahsis talebine “Ankara sınırları içinde Cem evi için yerimiz yok” demişti ya işte hiç kimse bunu yasaların gereği olarak verilmiş bir karar olarak görmedi. Sen sessiz kalarak Belediye Başkanınla hem fikir olduğunu gösterdin ve bu yüzden değil senin kabinen, kabilen, belediye başkanın, il başkanların tamamınız, öğle namazına müteakip hep birlikte “Biz de Aleviyiz” deseniz bile Alevi olamazsınız.

Demem o ki yani, hani sen “Alevilik Hz Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük Aleviyim” diyorsun ya, hani sen Sünni olmaktan bıkmış usanmış gibi iki de bir ““Benden daha Alevi olamaz” diyorsun ya hani, hiç kimse bunun samimiyetine ve doğruluğuna inanmadı. Sen aslında öyle bir cümle kurarak sadece Alevileri değil Sünni olup da halkların ve inançların bir arada ve birlikte yaşamasını savunan Sünni vatandaşları da incittin. Kaldı Hz Ali’yi sevmek Alevi olmak için belki de binde bir nedenlerden biridir ve sen değil Hz Ali’yi sevmek, her hangi bir Cem’e gelsen, Dede’nin karşısında dara durup, yediğinin içtiğinin hesabını verip yüz bin kere tövbe etsen yine Alevi olamazsın.

Ama birçok Sünni vatandaş gibi Hz Ali’yi ben de seviyorum diyorsan, Alevilerin felsefesini beğeniyor, takdir ediyorum diyorsan, onların taleplerini insancıl bulup “karşılanması gereken talepler olarak görüyorum” diyorsan kuşkusuz yine Alevi olamazsın ama inançlara ve düşüncelere saygılı normal ve olması gereken gibi bir Sünni vatandaş olursun!