Mit ve Hükümet bombalı eylemler ile Türkiye seçmenine ayar vermeye çalışıyor.

Mersin ve Adana’yı kana bulamak isteyen güçleri kınıyorum. Bu saldırıyı çok açık şekilde hükümetin organize ettiği görülmektedir. Böylesi saldırının hazırlık söylemi ve eylemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok kez dile getirilmiş ve hazırlık çalışmasının gizi ise miting konuşmalarının detaylarında açıkça görülmektedir.

Hükümetin en şahin kanadı diyebileceğimiz Yalçın Akdoğan ise ‘Böyle bir örgütün kontrolü altında olan, vesayeti altında olan elinde silah olan adamın sözünün geçtiği bir yapının ben siyaseten güç kazanmasını doğru bulmuyorum’ konuşması ise adeta bir çağrı niteliğindeydi. Bana Tansu Çiller’in 90’lı yıllardaki PKK’ye destek veren iş adamlarının isimleri elimizde dedikten sonra başlayan saldırıları hatırlattı.

Ağrı dağı provokasyonu, Roboski provokasyonu, geçenlerde Gever’de Asker ile polis’in birbirine girdiği ve bir çok ölüden bahsedilen provokasyon bugünkü patlamanın habercileriydi. Anlaşılan o ki daha da ardı kesilmeden bu tür saldırılar gelecek.

Yurtsever gençliğe de bu vesile ile bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tür mit provokasyonları aynı zamanda sizin savaş dili ile sokağa çıkmanız yönünde bir mesaj anlamına da gelmektedir. Sakın ola ki bu tür provokasyona gelmeyin. Sakın olun tepkinizi onların istediği biçimde göstermeyin.

Utanmazlar bile demek istemiyorum bir kere bile, bire bir yani eşit seçim yarışı bile yapılamazken, devletin tüm imkanlarını ki Cumhurbaşkanlığı da buna dahil seçim çalışmaları için kendileri için amade iken bombalı saldırılara başladılar. Ya hiç mi mert olamayacaksınız, sadece bir kere insan olmayı deneyin diyeceğim ama bu nafile bir seslenme olacaktır. Hükümete seslenme gereği duymuyorum. Bunlar aç gözlü yezidlerdir. Bunlar iktidar koltuğunu kaybetmemek için her türlü şeyi yapmaya göze alırlar. Buradan yurtsever gençliğe bir kere daha sesleniyorum. Sakın ola provokasyona gelmeyin, sakın olun ve HDP bin gerçekleştireceği demokrasi mitinglerine daha güçlü katılım gösterin…

Tüm Devrimci-Demokrat Sosyalist ve Anarşistleri bu faşistlere karşı HDP’yi desteklemeye çağırıyorum. Bugün verilecek demokrasi mücadelesinden kimse bahane göstererek bir kenara çekilmesin, bu günler tarihi günler, kiminle yaşayacağımıza böylesi günlerde karar veriliyor unutmayın.

HDP her şeye rağmen geliyor, sarayda oturanların rahatı daha çok kaçacak bunun buradan ilan ediyorum. 90’lar dan alışık olduğumuz bombalı mesaj uygulaması, Kürt halkına ayar verilmek için yapılmıyor, hedef Türk seçmeninin algısıdır. Hadi Gezi ruhunun esprisi ile yine bu saldırıyı boşa çıkaralım. Türkiye seçmenine neden HDP ye ihtiyacınız var, bunu gösterelim. Bu tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Tüm güçlere sesleniyorum…

Adalar’da da aynı provokasyon gerçekleştirilmek istenmiş fakat MHP ve CHP örgütleri de dahil HDP’ye olan saldırıyı konuşmuşlar, saldırıyı kınamışlar ve daha temiz bir seçim yarışı için mesaj vermişlerdi. Bu gelişen saldırılara karşı ortak açıklama yapılır ve tavır gösterilirse hükümet tarafından yapıldığı açıkça belli olan bu saldırılar bertaraf edilmiş olur.