31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 56.24 oy oranıyla sandıktan birinci çıkan HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ'a, AKP’nin itirazı üzerine henüz mazbataları verilmiş değil.

Mazbataların verilmesi geciktirilirken halen kayyum yönetiminde olan belediyeye ait taşınır ve taşınmaz malların AKP'nin eline geçen Artuklu Belediyesi'ne devredilmeye başlandığı iddiası gündemde.

Kayyum döneminde belediye bütçesinden alımı yapılan teknik cihazlar ile araçların da aynı belediyeye hibe edildiği iddiaları söz konusu.

Mazbataları verilmeyerek görevlerine başlamaları geciktirilen Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne dair gündemdeki bu iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Türk, işe alım, taşınır ve taşınmaz malların devri ile hibe edilmesine dair işlemlere dair yargı yoluna başvuracakları uyarısında bulundu.

Türk, şu ifadeleri kullandı:

"1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde rutin işler haricinde yapılan işe alım, belediyeye ait taşınır ve taşınmaz malların devri hibe edilmesi, belediyenin kamusal alanlarını ticari alanlarına dönüştürülmesi vs. işlemlerin hükümsüz olacağı gibi yasal sorumluluk da gerektirecektir. Kamuoyunun bilgisine."