İki gün öncesi, meclise gelen başörtüsü anayasa değişikliğini konuşuyorduk. Altılı masanın muhafazakar kanadı bu teklife evet deme eğilimindeydi. Ama boyun eğmiş gibi görünmek ve görüş ayrılığı olsun da istenmiyordu. Birileri ise bu yasa teklifini altılı masadaki birlikteliği bozmak için kurnazca kullanıyordu.

Bu gerginlik ile uğraşırken Ekrem İmamoğlu için açılmış davanın kararı belli oldu. Türkiye’de artık hukukun yerlerde sürüklendiği bir kez daha anlaşılmıştı. Yine birileri bu kez de eline geçirdiği başka bir kozu kullanarak dağıtma planını işletmeye devam ediyordu.

İlkinde laikliği umursamıyordu, şimdi de hukuku...

Kuralları bozmaya, siyasi hedefine kitlenmiş bir halde hamlelerine devam eden bir oyun kurucudan bahsediyorduk. Bir de buna zemin hazırlayan tuhaf hatalar yapılıyordu muhalefet tarafında. Yanlış hamleler, yanlış zamanlamalar oyun kurucunun işini kolaylaştırıyordu.

Ancak ortaya çıkan başka bir gerçek daha vardı: Oyun kurucu son hamlesini yaparken halkın çoğunluğunun tepkisini, iradesini yine küçümsemişti. Oysa halk bu çürümüş sistemden oldukça rahatsızdı ve kurtuluş için bir çıkış yolu aranıyordu.

Olup bitenin farkındaydı çoğu. Geleceğini emanet etmekten kaçındığı, eskiden oy verse de artık güvenmediği tek elde toplanmış bir güce sırtını dönmüştü.

Artık rüzgar başka yönden esmeye başlamıştı.

Bir belediye başkanına yapılan hukuksuzluk toplumsal mağduriyetle bir tutularak kenetlenmeyi sağlamıştı. Yükselen bir demokrasiyi savunma iradesinin önüne geçemezdi kimse.

Oyun kurucu kaybedeceği ortada olan bir seçimde bu kez kendi kalesine gol atmıştı.

Meydanları dolduracak yeni bir soluk, rüzgarı yanına almış, daha kararlı ve inançlı yürüyecekti bundan sonra. Toplumsal muhalefet parçalanmak şöyle dursun, daha da büyüyerek sesini yükseltecekti artık.

Her şey daha güzel olacaktı.

Bundan sonra başka bir Türkiye'nin önünü açan sürece giriliyordu. Belki bazıları bunun şu anda farkında olmayabilirdi, ama yakında hızlanacak adımlar sayesinde cumhurbaşkanı adaylığı da netleşecek ve herkesi sevindirecek, ülke için en doğru liderde uzlaşı sağlanacaktı.

Her yönüyle çürümüş bu sistemden kurtulmak için artık daha çok sebebimiz vardı.