Yaşadığımız coğrafya ve sistem bizde bayram havası bırakmayacak, katliamlarla dolu bir Ramazan geçirmemizi sağlasa da, çok buruk da olsak, devletin moral değerlerimizi de çalmasına izin vermeyeceğiz .

Öncelikle Ramazan ayında Kobani'de gerçekleşen, hunharca işlenen katliamı asla unutmayacağımızı ifade ederken, Rıfat Horoz arkadaş şahsında Kobani’de şehit düşenleri minnet ile anıyorum.

Bu Ramazan ayı bize her zaman, katil bir devlet ile yaşadığımızı hatırlatacak. Sözü edilen bin yıllık kardeşlik edebiyatının içi kof yalandan ibaret olduğunu, arkamızı döndüğümüzde dünyanın en azılı katili IŞİD çetelerini bir sahur akşamı sınırdan haince sokulp, çoluk çocuk demeden yüzlerce insanı katlettiğinde bir kere daha gördük.

Bu Ramazan ve şeker bayramında kapımıza her gelen çocukta, Kobani'de katledilen çocuklar aklımıza gelecek ,  bayramlar kini ve intikamı değil, tam tersine hoşgörüyü büyütme günü olarak belki bir çok yerde insanlar arası barışa vesile olurken , bizde hep unutmamamız gereken , unuttuğumuzda bize büyük Kobani katliamı gibi acısının telafisi olmayacak şeylere mal olacak, katil bir devlet ile yaşadığımız gerçeğini  bize hatırlatacaktır.

Tüm bu yalın gerçekler ışığında, eğer hala bayramlık bir tarafınız kalabilmişse, o zaman şeker bayramınız kutlu olsun. Şeker verdiğiniz her çocuğa çok değer verin, bir gün içerisinde yaşadığımız katil devlet hesapsız, kitapsız  ve zamansız o güzel çocukları elinizden alabilir, bunu asla unutmayın.

Ben bu bayram ve bundan sonra ki bayramlarda, kapımıza gelip şeker isteyemeyen Kobanili çocukları hatırlayacağım. Bin yıldır bizi kardeşlik masalı ile uyutan, fakat her fırsatta Kürt halkına karşı katliam gerçekleştiren  bu devleti ve yaptıklarını da asla unutmayacağım.