Bir başbakan...

Ülkesinde her 10 kadınların 4’ü fiziksel şiddete maruz kalırken, bu 4 kadından biri yaralanırken, boşanmış veya ayrılmış her on kadından 8’i fiziksel şiddet görürken, her 10 kadından 2’si cinsel tacize uğrarken, yılda en az 500 kadın töre, kıskançlık, şiddet gibi nedenlerle öldürülürken..

Kadın döven, kadınlara televizyon programlarında alenen hakaret eden, oğlu çarşı içinde alenen adam vurabilen, eski eşlerinin başına hep tuhaf şeyler gelen, sahnede küçücük kıza o.. diyerek “şaka” yapabilen, kadına şiddetin sembolü seçilebilecek bir şahısla samimi olması doğru mudur?

Samimiyse bu kadar gözümüze sokmak zorunda mıdır?
Gazetelere beraber çekilmiş boy boy fotoğrafları servis edilmek zorunda mıdır?

Söz konusu şahsın kim bilir hangi karanlık nedenle kafasına kurşun yemesi, ölümden dönmesi benim indimde günahlarını ve ayıplarını affettirmez.

Üstelik bu kurşunun iddia edilen karanlık nedenlerine de girmiyorum hiç ki Başbakanı bu da şiddetle ilgilendirmeli.

Benim derdim çok daha basit ve sarih: Kadına zulüm etmeyi adet haline getirmiş, bundan dolayı utandığı da görülmemiş bir adamla başbakanın aynı fotoğrafta üstelik can ciğer kuzu sarması vaziyetinde olması yakışık alan bir şey midir?

***



Hayrettin Karaman’ın büyük patırtı koparan yazısının son bölümünü buraya almak istiyorum:

“Bir Müslüman, farklı olanlarla arasındaki farkın “farkında olmak” mecburiyetindedir ve dindarlık bakımından en önemli tehlike bu ‘farkında oluşun’ ortadan kalkmasıdır.”

*****



Koltuktaki sigara yanığı ve Sanver Usta

Malım kıymetlidir. Özenle kullanırım. Aracımda sigara içmem, içirtmem. Ama eşe, dosta, yardımcıya da vermezlik etmem. Sonra bir bakıyorsun sağ koltukta nefis bir sigara yanığı.

Çaresi koltuğu değiştirmek..

Hayır dedim bunun alternatif bir çözümü olmalı dedim ve internette araştırmaya başladım. Ve karşıma Sanver Usta çıktı.

Son zamanlarda sonunda “usta” olan insanlara karşı kızgınlığımı biliyorsunuz fakat Sanver Usta’ya resmen taptım.

Sempatik, genç bir adam. Oto tamircisiymiş. 2002 krizinde işsiz kalmış. Sonra böyle bir iş geliştirmiş. Servisini yerinde yapıyor. Yanı ayağınıza kadar geliyor.

Önce yanıkları makasla temizledi. Sonra beyaz bir kumaş parçasıyla deliği doldurdu. Sonra üzerine özel bir tutkal sürdü ve sonra renk paletini açıp koltuğun rengini tutturdu. Zaten asıl mesele renk tutturmakmış.

15 dakikada yanık tamir oldu. Yerini bilmiyorsanız yamayı katiyen fark etmiyorsunuz. Rengi mengi gayet başarılı.

Ücret de sadece 50 lira. Şiddetle tavsiye ederim.

sanverusta.net 0539 415 44 04