Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Twitter'da Türkçe olarak paylaştığı mesajda, "Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum" diyen Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır."

FRANSA İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU: TOPLU TAŞIMADAN KAÇININ

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu da, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından Türkiye'deki Fransa vatandaşları için bir uyarı mesajı yayınladı. "İstanbul İstiklal Caddesi'nde öğleden sonra bir patlama meydana geldi. Her ne pahasına olursa olsun bu bölgeden ve evinizden herhangi bir çıkıştan kaçının" ifadelerinin yer aldığı Twitter paylaşımında, 'toplu taşıma araçlarından kaçınılması gerektiği' belirtildi.

Açıklamada, "Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılmasından kaçınılmalıdır. Fransa Başkonsolosluğu, yerel makamlarla birlikte durumu izlemek üzere harekete geçmiştir" denildi.

ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: DERİN ÜZÜNTÜ DUYMAKTAYIZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ise patlamanın ardından taziye açıklaması yayınladı. Büyükelçiliğin Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz."