Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturmasında tutuklanıp serbest bırakılan Zeyni Teker, daha önce kayyım belediyesine yerleştirdiği oğlunu, bu kez AKP’li Artuklu Belediyesi’nde geçiş yaptırdı. 

Ahmet Kanbal'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Mardin’de AKP’li Artuklu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Tutaşı’nın 26 Temmuz’da istifa etmesinin ardından Artuklu Belediye Meclisi tarafından 30 Temmuz’da yapılan seçimle AKP’li Mehmet Tatlıdede göreve getirildi. Belediye başkanı olmasının ardından ziyaretçileri kabul eden Tatlıdede’nin, sanal medya paylaşımıyla duyurduğu ziyaretçileri arasında daha önce kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklanan Zeyni Teker de yer aldı. Teker’in ziyaretinin ardından, Artuklu Belediyesi “Basın Koordinatörlüğü” görevine oğlu Muhammed Sefa Teker’in getirilmesi dikkati çekti.

KAYYIMIN ‘KİLİT’ İSMİYDİ

Hem Zeyni Teker hem de oğlu Muhammed Sefa Teker, Mardin’de çok konuşulan isimlerin başında geliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde Mustafa Yaman döneminde “kayyımın kilit isimleri” arasında yer alan Zeyni Teker, OHAL ile birlikte çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen yüzlerce eğitimcinin isminin olduğu listeleri hazırlamasıyla biliniyor. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nden 3 ayrı maaş aldığı ortaya çıkan Zeyni Teker, kayyım dönemine dair başlatılan soruşturmalarda yolsuzluk yapan isimlerin başında geldi. 

YOLSUZLUKTAN TUTUKLANMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi’nde Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ile belediye iştiraki Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevleri verilen Zeyni Teker, başlatılan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında Kasım 2020’de tutuklanarak cezaevine konuldu. Birden fazla soruşturması olan Zeyni Teker, hakkında kimi bürokratların şikayeti üzerine “suç uydurmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından da soruşturma açılmıştı.

ÖNCE KAYYIM SONRA AKP BELEDİYESİ

Zeyni Teker’in Artuklu Belediyesi’nde “Basın Koordinatörü” yapılan oğlu Muhammed Sefa Teker ise, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) denklik vermediği Kosova Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuydu. Denklik verilmediği için avukatlık ruhsatı alamayan Sefa Teker, Haziran 2020’de Belediye Hukuk Birimi’nde işçi kadrosundan işe başlatıldı. AKP Gençlik Kolları üyesi olan Sefa Teker, Birlik Vakfı’na bağlı Genç Birlik Vakfı’nda da faaliyet yürütüyordu. Daha önce eşi ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatılan Teker’in eşi, daha sonra Mardin Valiliği Sekreterliği’nde görevlendirilmişti.