Apple, Eylül ayında yapılacak yeni iPhonelar ile ilgili olarak ilk açıklamayı yaptı. Verilen bilgiye göre yeni nesil iPhonelarda sadece donanımsal geliştirmeler olmayacak. Apple yeni nesil iPhonelar için su altında çekim özelliği de getiriyor. Bu durum iphone suya düştü ne yapmam gerekiyor sorusunu soran iPhone kullanıları için de artık bir milat niteliğinde olacak. Yeni nesil iPhone sürümlerinde bir diğer önemli nokta ise daha ince ve şık bir tasarım olarak öne çıkacak. Teknoloji kulislerinde iPhone sürümlerinin metal kasa ile hazırlandığına dair iddialar konuşulsa da Apple dayanıklılık konusunda nano teknoloji malzemeler tercih edeceğinin sinyalini veriyor.

Yeni sürüm iPhonelarda yer alacak bir diğer özellik ise yazılımsal değişiklikler olacak. Gereksiz güvenlik alt yapısından rahatsız olan kullanıcılar için yapılan geliştirmelerde iTunes vb. uygulamalara ihtiyaç duyulmadan birçok işlem gerçekleştirilebilecek. Bunlardan en merak edileni ise iphone zil sesi nasıl yapılır sorusunun cevabı da yeni nesil iPhonelarla birlikte cevaplanmış olacak. iOS işletim sistemlerine yapılacak güncellemeler sayesinde stabilitenin artırılabileceği de ifade edilirken Apple, renk kalitesindeki ve kamera çözünürlüğü konusunda da Huawei’in önüne geçebilecek yeni bir teknoloijnin tanıtımını yapacak. Bu teknoloji ise yukarıda belirttiğimiz üzere su altı kamerası şeklinde kullanılabilir iPhone. iPhonelara bu sistemin entegresinin yapılmış olduğu iddia edilse de teknoloji kulisleri beta sürümüyle çalışmaların henüz tamamlanamadığı görüşünde birleşiyor.

Uzmanlar yeni nesil iOS işletim sisteminin Jailbreak sistemine entegre olmayacağını da söylüyor. iOS’un yeni sürümlerinde stabilite ve uygunluğun daha aktif kullanılabilmesi adına Jailbreak sisteminin devredışı kalması da gündemde. İsterseniz herşeyden önce Jailbreak sistemini bir hatırlayalım. jailbreak nedir ? ne işe yarar ? nasıl çalıştırılır ? Kısaca ifade etmek gerekirse jailbreak Appstore’da bulunamayan iOS uygulamalarını bünyesinde barındıran ve kullanıcıların bu uygulamalara erişebilmesine ve bu uygulamaları kullanabilmesine yarayan bir App Store uygulamasıdır. Siz de bir iphone kullanıcısıysanız iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonunuza Jailbreak yükleyerek diğer işletim sistemlerine sahip kullanıcılar gibi daha özgür bir kullanım sağlayabilirsiniz. iPhone kullanıcılarının birçoğu Jailbreak kullanıcısı da olduğu için Apple’ın bu konuya el atacağı ön görülüyor.