Pırlanta, mutlu ve sonsuzluğa uzanan aşkların parıltılı bir sembolüdür. İnce detaylarıyla ve ışıltılı yapısıyla göz kamaştırır. Bir pırlanta mücevherin tasarım aşaması ise birçok detaydan meydana gelir. Berraklık, renk ve karat özellikleri, pırlanta taşını biricik kılan bu önemli detaylardandır. Bununla birlikte pırlanta mücevherleri biricik kılan bir diğer önemli özellikleri ise kesimleridir. Günümüzde pırlanta birçok farklı kesim tekniğiyle tasarlanabiliyor. İlk kez 1550 yılında “Point Cut” kesim tekniği ile başlayan pırlanta kesimi, günümüzde son derece çeşitlilik arz ediyor. En çok tercih edilen pırlanta kesimleri, bu değerli taşın kusursuz dolu ışıltısını daha yakından keşfetmeniz için oldukça önemlidir. D Diamond, seçkin koleksiyonları ve usta mücevher zanaatkarlığı ile aşkınıza çok yakışacak pırlantaları sizlerle buluşturuyor!

Prenses Kesim

Prenses kesim, günümüzde en çok tercih edilen pırlanta kesimlerindendir. Pırlantanın kare ya da dikdörtgen bir şekilde kesilmesini ifade eder. Modern ve sofistike bir görünüm sağlıyor olması nedeniyle son derece popüler bir kesim tekniğidir. Parlaklık açısından oldukça ideal bir görünüm vadediyor olması da prenses kesimin bu popülerliğinde önemli bir etkendir.

Yuvarlak Kesim

Pırlantanın en yaygın olarak kesildiği ve günümüzde en popüler olan kesim tekniği ise yuvarlak kesimdir. Birçok pırlanta mücevher genellikle bu teknikle kesilmiştir. Aynı zamanda “Brilliant Cut” olarak da bilinir. Parlaklık bakımından maksimum sonuçlar vadeden yuvarlak kesim, özellikle yaygın olarak tercih edilen pırlanta mücevherlerde yoğun biçimde kullanılan tekniktir. Yuvarlak kesimin vadettiği en önemli avantajlardan biri de 360 derecelik bir açı sunuyor olmasıdır. Böylelikle pırlanta taşı, tabiatında olduğu üzere ışığı çok daha kusursuz detaylarla kırar ve yansıtır.  

%40 İndirimli Tektaş Yüzük - Amor Pırlanta %40 İndirimli Tektaş Yüzük - Amor Pırlanta

Baget Kesim

Baget kesim, pırlantanın köşeli hatlarla kesildiği yeni bir kesim tekniğidir. Son dönemde yaygın olarak tercih edilmesinin en temel nedenlerinden biri oldukça modern bir görünüm sunmasıdır. Keskin, net ve belirgin hatlarla ön plana çıkar. Baget küpe ya da baget pırlanta yüzük gibi bu kesim tekniğiyle kesilen pırlanta mücevherler, günümüzde oldukça popülerdir. Aşkınıza çok yakışacak pırlanta mücevherler D Diamond'ın seçkin koleksiyonlarıyla pırlanta ışıltısı eşliğinde sizleri bekliyor!