Türkiye'de "Yalan Rüzgarı" adıyla yayınlanan diziyle ve yönetmen Robert Altman'ın 1970 yapımı "MASH" filminde canlandırdığı karakterle tanınan Oscar ve Emmy adayı oyuncu Sally Kellerman öldü.

Kellerman'ın menajeri Alan Eichler, 84 yaşındaki oyuncunun Los Angeles'ın Woodland Hills bölgesindeki evinde kalbinin durması sonucu öldüğünü söyledi.

60 yılı aşkın bir sinema ve televizyon kariyerine sahip olan Kellerman, daha çok Robert Altman'ın filmlerinde göründü. 1970'lerde "rewster McCloud", 1992'de "The Player" ve 1994'te "Ready to Wear"da rol aldı. Oyuncunun en meşhur rolü MASH'teki Margaret “Hot Lips” Houlihan oldu. Kore Savaşı'ndaki bir ordu hemşiresini canlandıran oyuncu, "Burası bir hastane değil, akıl hastanesi" repliğiyle büyük bir başarıya ulaşmıştı.

 SALLY KELLERMAN KİMDİR?

Sally Clare Kellerman, 1937'de Long Beach, California'da doğdu. Annesi bir piyano öğretmen, babaso ise bir petrol yöneticisiydi. Çocukken Los Angeles'a taşınmasının ardından Hollywood Lisesi'nde okudu ve Los Angeles Şehir Koleji'nde oyunculuk eğitim aldı. Kariyerinin başlarında çoğunlukla televizyonda çalıştı. 1962'de "Cheyenne"de başrol oynadıktan sonra "The Twilight Zone, "The Outer Limits", "The Alfred Hitchcock Hour" ve "Bonanza" gibi yapımlarda konuk oyuncu olarak yer aldı.

Orijinal Star Trek'te Dr. Elizabeth Dehner karakterini oynadığı ve Uzay Yolu hayranları arasında kült statüsüne ulaştı. 80'lerde de çalışmaya devam etti. 2014'te "The Young and the Restless"taki (Yalan Rüzgarı) rolüyle Emmy'ye aday gösterildi ancak kazanamadı.