Güney Kore’de yapılacak olan ve ilk kez düzenlenen Uluslararası Sualtı Fotoğraf yarışması başladı. Yaklaşık 5 gün sürecek olan yarışmanın jüri üyeleri arasında Türkiye’den İnkilap Obruk da yer alıyor.

Güney Kore’nin Doğu Denizi adını verdiği, Japonya’nın ise ısrarla Japon Denizi adını kullandığı her iki ülke arasındaki denizin Japonya sınırında bulunan Dokto Adasında 11-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Uluslararası Sualtı Fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu CMAS ile Güney Kore Sualtı Sporları Federasyonunun ortaklaşa ve ilk kez düzenlediği Uluslararası Sualtı Fotoğraf yarışmasına Çin, Hırvatistan, Almanya, Honkong, Endonezya, İtalya, Malezya, Hollanda, Filipinler, Portekiz, Güney Kore, Rusya, İsveç, İsviçre ve Tayvan’dan ve Dünyanın ünlü sualtı fotoğrafçılarından oluşan 60 sualtı fotoğrafçısı katılıyor.  

GÜNEY KORE'DE İLK KEZ BİR TÜRKİYELİ JURİ ÜYESİ 

Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanlığı başta olmak üzere yaklaşık 20’ye yakın özel ve resmi kuruluşun sponsorluğunu üstlendiği yarışmanın  5 kişilik jüri üyeleri arasında 12 yıl Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığı yapmış olan A. İnkılap OBRUK davet edildi.

Diğer Jüri üyeleri; Güney Kore’den ByungdooLEE, Sunmyung LEE ve Kwangsik SHIN ile İsveç’den aynı zamanda CMAS Sualtı Görüntüleme Kurulu Başkanı da olan Lasse GUSTAFSSON yer alıyor. 

Jürinin tek Türk üyesi olan OBRUK, uluslararası ödüllü eski bir sualtı fotoğrafçısı, Yüksek Mimar ve Arkeolog. Halen Dünya Sualtı Konfederasyonu CMAS Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. 

Beş gün sürecek olan yarışma, adada yapılan görkemli bir açılış seremonisi ile başladı. Yarışma geniş açı, dalıcılı geniş açı, makro ve balık, olmak üzere dört kategoriden oluşuyor.

KAYNAK: DEMOKRAT HABER