Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, çeyrek finalde 3-2'nin rövanşında ağırladığı Olympikos'a penaltılarda mağlup olarak elendi.  İlk maçta Yunanistan deplasmanında 3-0 geriden gelerek skoru 3-2'ye taşıyan ve umutlarını İstanbul'a taşıyan sarı lacivertliler penaltı atışları sonucu yarı final biletini Olympiakos'a kaptırdı. 90 dakikası ve uzatma bölümü Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile geçilen maçta penaltı atışlarında 3-2 kaybeden Kanarya havlu attı.

MAÇ İRFAN CAN'IN GOLÜYLE BAŞLADI

İHD'den seçim raporu: 'Hayalet seçmen' sayısı 44 bin İHD'den seçim raporu: 'Hayalet seçmen' sayısı 44 bin

Müthiş bir seyirci desteği ile Olympiakos karşısına çıkan Fenerbahçe maçın henüz başında İrfan Can Kahveci'nin müthiş golü ile öne geçti. 12. dakikada gelişen hızlı atakta Szymanski'nin pasına sağ çaprazda gelişine çok sert ve düzgün bir vuruş yapan İrfan Can Kahveci Kadıköy'ü ayağa kaldırdı. DEVRE 1-0 BİTTİ İlk yarının büyük bölümünde oyunu domine eden Kanarya ikinci golü aradı ancak fırsatlardan faydalanamadı.  Soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle giren sarı lacivertliler yarı final için gerekli olan ikinci gol için müthiş bir mücadele ortaya koydu.

GOL GELMEDİ, UZATMALARA GİTTİ

İkinci yarıda daha diri bir görüntü çizen Olympiakos maçı uzatma bölümüne taşımak için çok direnç gösterdi. Zaman zaman buldukları kontra ataklarla etkili olan Yunanistan temsilcisine Livakovic yaptığı etkili kurtarışlarla izin vermedi. 90 dakikalık bölümü 1-0 önde tamamlayan Fenerbahçe yarı final bileti için maçı uzatmaya taşıdı. Kanarya ilk uzatma bölümünde skoru değiştiremedi. Kalesinde çok tehlikeli bir pozisyon atlatan sarı lacivertliler ikinci uzatma bölümünde de golü bulamadı.  Penaltılara geçen maçta yarı final bileti arayan Fenerbahçe'de Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci'nin penaltı kaçırmasıyla hayaller suya düştü.  Olympiakos 3 penaltı atışında Livakovic'i mağlup ederek yarı final biletini cebine koydu.