Sınırın tam da ucuna yerleşmiş küçük bir şehir olan Iğdır sıcak insanları ve yemyeşil doğasıyla insanı adeta kucaklıyor. Bu küçük kent, farklılıkların nasıl birarada yaşayabileceğinin de samimi bir örneği.

Iğdır tam anlamıyla sosyal demokrat bir yerel yönetime sahip. Belediye yöneticileri ellerindeki kısıtlı imkanlarla şehrin çehresini değiştirmeye yönelik ciddi çalışmalar yürütüyor. Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş, Iğdır’da her milletten insana kucak açtıklarının, asla “ırk” ve “mezhep” ayrımı yapmadıklarının altını çiziyor. Belediye Eş Başkanlarının kapısı her zaman hemşerilerine açık. Iğdır Belediyesi’nde “halk günü” uygulaması her mesai günü uygulanıyor. Iğdırlılar sorun ve önerilerini direk Eş Başkanlara iletiyor.

Belediye meclisinde 3 partiden meclis üyesi var çoğunluk HDP’de, ikinci büyük grup MHP’nin. HDP ve MHP’nin yanı sıra AKP’li meclis üyeleri de var. Iğdır Belediyesi’nde zıt kutuplar uyum içerisinde çalışıyor. Mecliste çoğu karar oy birliğiyle kabul ediliyor. Meclis toplantıları saygı çerçevesinde ilerliyor. Meclis üyeleri arasında yoğun tartışmalar yerine esprili diyaloglar yaşanıyor.

Kadın Eş Başkan Eylem Çelik de Yaşar Akkuş kadar sahada, vatandaşla iç içe. Bir gün sanayi sitesi esnafının sorunlarını dinlerken diğer gün Iğdırlı kadınlarla buluşup projelerini anlatıyor. Iğdırlılar “eş başkanlık” sistemine tam anlamıyla adapte olmuş durumda.

Eş Başkan Yaşar Akkuş, kentin alt yapı ve üst yapı problemlerinin olduğunu belirtiyor. Sorunların çözümü için belediye ekiplerinin gece, gündüz, hafta sonu, hafta içi demeden çalıştıklarını kaydediyor. Kentin altyapısını sil baştan yapmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Eş Başkan Yaşar Akkuş, daha yaşanabilir bir Iğdır oluşturmak istediklerini ifade ediyor. Kentin altyapı sorununu çözmek için AB hibe programlarından birine proje götürdükleri anlatan Akkuş, bir yandan da içme suyu alt yapısını kentin farklı noktalarına taşımak için çalışma yürüttüklerini kaydediyor.

Iğdır Belediyesi tarafından kent merkezinde düzenlenen düğünlerde “çocuk gelin olmasın” başlıklı bildiriler dağıtılıyor. Eş Başkan Eylem Çelik uygulama sayesinde Iğdır’da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade ediyor. Dağıtılan bildirilerde çocuk yaşta evliliklerin bireyler üzerindeki olumsuz etkileri anlatılıyor.

Iğdır Belediyesi Eş Başkanları ve diğer yöneticileri bütünleyici, demokratik ve insancıl politikalarıyla kenti daha iyi bir noktaya taşımayı hedefleyerek çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.