Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üçüncü gününe girilirken, başkent Kiev sokaklarında Ukrayna askerleri ile Rus güçleri arasında çatışmalar bildriliyor. Halkın sığınaklarda kalmaları istenirken, yetkililer evlerinde olan insanların balkon ve pencerelerden uzak durmaları konusunda uyardı. Başkentin çeşitli noktalarından da patlama seslerinin geldiği belirtildi. 

Ukraynalı yetkililer başkent Kiev çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını açıkladı.Rus güçlerin üç yönden kente saldırıya geçtiği belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Cuma gecesini kastederek "bu gece çok zor olacak" ifadesini kullandı. 

Mariupol, Herson, Mıkolayiv ve Odesa kentlerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Kiev’de hükümet merkezi yakınlarında silah sesleri duyulduğu belirtiliyor.

Ukrayna ordusu Karadeniz’den Ukrayna topraklarına Kalibr füzeleri atıldığını, Sumi, Poltava ve Mariupol kentlerine hava saldırıları düzenlendiğini belirtti.

Ukrayna ordusu Kiev’de askeri üsse saldıran Rus askerlerinin püskürtüldüğünü açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, Devlet Başkanı Zelensky Ukrayna'nın kaderinin şu sıralar çizilmekte olduğunu kaydetti. Kiev'de şiddetli patlamalar duyuluyor. Kentin güneyi ve doğusunda şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydediliyor.