Okmeydanı'da Çarşamba günkü gösterilerde silahla vurularak ölen Uğur Kurt için, vurulduğu yer olan Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni yapıldı.

Kalabalık, Uğur Kurt'un cenazesi için Okmeydanı'nda sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Tören öncesinde bölgede bazı göstericiler ile polis arasında gerginlik ve çatışma yaşandı.

Göstericilerin bir polis midibüsüne saldırmasının ardından, polis memurları önce araçtan inerek uzaklaştı, ardından göstericilere plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Gerginlik, savcı ve polis amirlerinin, Uğur Kurt'un vurulduğu Cemevi'nde keşif yapmaya geldiği sırada arttı.

Olay yerinde ilk adli incelemenin Kurt'un vurulmasından 26 saat sonra yapılmasına tepki gösteren kalabalık, bir polis amirini darp etti. Cinayet Büro Amiri, bir canlı yayın aracına sığındı.

ÖLÜM NEDENİ 9 MM’LİK MERMİ

Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili Adli Tıp kurumu tarafından hazırlanan ön otopsi raporunda ölüme 9 mm'lik bir merminin neden olduğu belirtildi.

Basından Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen, Kurt'un ölümüne ilişkin savcılık incelemesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 14 polis memurunun silahının incelemeye alındığını söyledi.

Uğur Kurt'un naaşı, Okmeydanı Cemevi'ndeki törenin ardından evine götürüldü.


Kurt'un tabutu omuzlarda taşınırken, gruptaki bazı kişiler slogan atmaya başladı. Uğur Kurt'un eşi ve ailesi tepki göstererek, kalabalığa susmaları için işaret etti.

Cenaze buradan, defnedilmek üzere Kurt'un memleketi Sivas'a gönderildi.

Cenaze töreninin sona ermesinin ardından, polis ile bazı göstericiler arasında yeniden gerginlik yaşandı.

İzmir, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve bazı diğer kentlerde de Uğur Kurt için yürüyüş düzenlendi.

Alevi dernekleri de "Adalet ve Vicdansızlığa Yeter Artık" başlığı altında, 25 Mayıs Pazar günü saat 13'te başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm Türkiye'de eylem çağrısı yaptı.  (BBC Türkçe)