Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün Avrupa Kupaları’ndan 2 yıl boyunca men edilebileceğini açıkladı.

Özbek, kulübün 2015-2016 sezonunda finansal fair play kurallarını yerine getiremediği gerekçesi ile UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu’na, Avrupa’dan 1+1 yıllığına men edilmesi istemiyle sevk edildiğini söyledi.

UEFA’nın 2016 yılının sonuna kadar Galatasaray’ı detaylı bir şekilde inceleyeceğini belirten Özbek, şunları ifade etti:

“Galatasaray’ın 2016 yılının sonuna kadar bu tabloyu düzeltmesi mümkün değil. Galatasaray’ın zararı 30 milyon euro. Bu her ne kadar iyileşme gibi gözüksede UEFA tarafından pek kabul edilmedi. 4 Aralık tarihinde yaptığımız ziyarette zararların sebeplerini sordular. Bunun nasıl önleneceğini de proje olarak önlerine koyduk.”

UEFA’ya izleme süresinin 3 sene daha uzatılması halinde Galatasaray Kulübü’nün dengeye geleceğini belirttiklerini ve ek süre istediklerini ilettiklerini de söyleyen Özbek, şöyle devam etti:

“İnceleme komisyonu, Galatasaray Kulübü’nün iyileştirme çabalarına rağmen, 2015-2016 sezonu bitimine kadar tablodaki 134 milyon avroluk zararı kapatmasının mümkün olmadığını belirterek, üst komiteden 1+1 yıl olarak Avrupa kupalarından men edilmesini istedi. Bu bir karar değil, mütalaadır. Şubat ayının sonuna doğru bu komite bizi davet edecek. Görüşlerimizi kendilerine tekrar ileteceğiz. Savunmamızı en iyi şekilde yapacağız. Galatasaray’ın ceza alamaması veya kabul edilebilir ceza ile çıkması için elimizden geleni yapacağız.”