Türk Sanayi ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Genel Kurulu bugün yapılıyor. Genel Kurul'da yeni yönetim de seçilecek. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, başkanlığa  Orhan Turan'ı önerdiklerini söyledi.

ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan aynı zamanda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlığı görevini sürdürüyor.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

TÜSİAD Genel Kurulu'nun açış konuşmasını yapan Özilhan, ekonomideki gelişmelerin yanısıra  hukukun üstünlüğü, çoğulcu ve katılımcı demokrasi ile kuvvetler ayrılığının güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Konuşmasının başında TÜSİAD başkanlığına Orhan Turan’ı önerdiklerini belirten Özilhan "Orhan Bey’i TÜRKONFED’in yönetim kurulu başkanlığı döneminde yakından tanıma fırsatı bulduk. TÜRKONFED Anadolu’daki SİAD’ları ve sektörel dernekleri kucaklayan bir konfederasyon. TÜSİAD’ın 1994'ten beri SİAD’larla ve sektör dernekleriyle yaptığı işbirliğinin sonucunda Türkiye’deki iş dünyası artık temsil konusunda çok daha güçlü" dedi.

Özilhan'ın konuşması özetle şöyle:

SÜREKLİ HALE GELEN KRİZLER ADETA YENİ NORMALİMİZ OLDU

Son on beş yıla bakıyorum: 2008 krizi, Covid-19 pandemisi, iklim krizi ve şimdi de Ukrayna krizi. Tam en kötüsünü geride bıraktık artık toparlanma dönemi dediğimizde yepyeni bir krizle karşı karşıya kalıyoruz. “yeni normal” kavramı ilk kez 2008 krizinden sonra gündemimize gelmişti. Adeta krizlerin sürekli hale gelmesi, belirsizlik ve öngörülemezlik yeni normalimiz oldu.

PEKİ NE YAPMAK GEREKİYOR?

Peki, krizlerin süreğen hale geldiği koşullarda ne yapmak gerekiyor? Bunun hiç şüphesiz kesin ve tartışmasız bir yanıtı yok. Farklı birçok kriz görmüş herkesin aklına geleceği gibi cevap ihtiyatlı olmaktan ve değişen koşullara uyum yeteneğini artırmaktan geçiyor. “Yeni bir krizle karşılaşma ihtimali yok; yakında düzlüğe çıkarız” varsayımıyla hareket etme lüksümüz yok.