Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB başkanlarıyla Brüksel'de Suriye, İdlib ve göçmen krizini görüştüğü saatlerde, Almanya Başbakanı Merkel ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Berlin'de Yunanistan-Almanya Ortak Ekonomi Forumu'nda bir araya geldi.

Türkiye sınırındaki göçmen krizini görüşmek üzere bir araya gelen iki lider toplantı sonrası yaptıkları ortak açıklama ile Türkiye hükümetini ortak bir dille eleştirdi.

MERKEL: TÜRKİYE KENDİ SORUNLARINI SIĞINMACILARIN SIRTINDAN ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Türkiye'yi kendi sorunlarını göçmenler üzerinden çözmeye çalışmakla suçlayan Almanya Başbakanı Merkel, 'Türkiye'nin kendi sorunlarını göçmenlerin sırtından çözmeye çalışması kabul edilemez' mesajı verdi. Merkel, AB ile Türkiye arasındaki göçmen mutabakatının yenilenmesi için tüm gücüyle çalıştığını da sözlerine ekledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, göçmenlerin Türkiye-Yunanistan sınırında bir çıkmaz sokağa sürüklendiğine dikkat çekti.

MİÇOTAKİS: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Almanya Başbakan'ı Angela Merkel'in ardından konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye hükümetinin göçmen politikasındaki tavrını değiştirmesi gerektiği uyarısında bulundu.

"AB ve Yunanistan, Türkiye'nin sığınmacılar üzerinden uyguladığı baskıya boyun eğmeyecek" mesajı veren Miçotakis,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel'de AB başkanlarıyla buluşmasında, Yunanistan sınırında bulunan göçmenler konusunda geri adım atacağını umduğunu söyledi.

Avrupa'nın çok kritik bir dönemden geçtiğini belirten Miçotakis, "Türkiye on binlerce göçmeni düzensiz göçmen olarak Avrupa'ya göndermeye çalışıyor" dedi.