Grup ve Kanal Arasındaki Fark Nedir?

Öncelikle bir mesajlaşma uygulamasında grup sohbetinin tam olarak ne olduğunu açıklamayacağım. Her şeyden önce, Telegram gruplarının 200.000'e kadar katılımcısı olabileceğini bilmelisiniz. Ayrıca Telegram grupları için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmek mümkün değildir.

Varsayılan olarak, Telegram grupları özeldir ve herkese açık değildir - bu durumda yalnızca doğrudan davet edilen veya "t.me" davet bağlantısına sahip kişiler katılabilir. Ancak bir grubu herkese açık hale getirmek de mümkündür. Daha sonra grup / kanal aramasında görüntülenir ve herkes tarafından erişilebilir.

Telegram gruplarını Telegram kanallarıyla karıştırmamalısınız. Gruplar birkaç katılımcı arasındaki tartışmalara yönelik olduğundan, iletişim karşılıklılığa yöneliktir. Öte yandan kanallar bu şekilde değildir. Fikir, bir kişi veya şirket için mümkün olduğunca geniş bir kitleye ulaşmalarını sağlar.

Kanalların ayrıca trafik, etkileşim ve daha fazlası hakkında analizler ve istatistikler içeren tam bir medya ölçümleri bölümü vardır. Bir Telegram kanalı, kamuya açık bir kişi veya şirketin Twitter, Instagram veya Facebook hesabıyla aynı işlevi görür.

Telegram Grubu Nasıl Bulunur ve Girilir?

Yukarıda açıklandığı gibi, özel ve genel gruplar arasında ayrım yapmanız gerekir. Bu ayrımın erişim seçenekleriniz üzerinde etkisi vardır. Özel bir grup bulmak ve katılmak için her zaman doğrudan bir davete veya "t.me." Davet bağlantısına ihtiyacınız vardır. Herkese açık bir grup için, ilgi alanlarınıza göre grupları bulmak için farklı araçlar vardır.

  1. Gruplara t.me bağlantıları aracılığıyla katılın: Mesajlaşma uygulamasında arama işlevini kullanarak özel bir Telegram grubu bulamazsınız. Doğrudan üyelerden biri tarafından davet edilmeniz veya "t.me/group_name" davet bağlantısını almanız gerekir. Özel bir grup söz konusu olduğunda, yalnızca yöneticiler bir davet bağlantısı oluşturabilir ve bunu Telegram veya başka bir messenger aracılığıyla paylaşabilir. Herkese açık bir grupta, herhangi bir üye paylaşım bağlantısına erişebilir ve bunu birine gönderebilir. Bir QR kodu aracılığıyla’da (aynı zamanda genel) bir gruba katılmak da mümkündür.
  2. Arama yoluyla genel Telegram gruplarını bulun ve katılın: Herkese açık bir grup bulmak ve katılmak için davetiyeye ihtiyacınız yoktur. Telegram'ın arama işlevini kullanarak bunları kolayca bulabilirsiniz:

Sonuçlarda genel gruplar ve Telegram kanalları karıştırılmıştır. Bunları ayırt etmek için, bir genel grubun bir dizi "üye" göstereceğini ve bir kanalın adlarının altında bir dizi "abone" görüntüleyeceğini unutmayın.

En İyi Telegram Grupları: Telegram’da bir çok farklı insanın katılabileceği çok farklı alanda gruplar mevcuttur. Telegram Grupları sayesinde bir çok farklı kategorideki grubu ve kanalı tek adres üzerinden bulup keyfini çıkarabilirsiniz.

Telegram Futbol Sohbet Grupları

Futbolun koyu sohbetleri internetteki tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi telegramda’da mevcuttur. Telegramda farklı taraftar gruplarından kişiler ile sohbet edip fikir alışverişinde bulunabileceğiniz bir çok grup mevcut bunlardan bazıları Telegram İddaa Grupları olarak da bilinir bu gruplar sayesinde iddaa tahminlerine yapılmış analizlere de göz atabilirsiniz.

Telegram Kripto Para Grupları

Bildiğimiz üzere kripto para birimlerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Dünya ve türkiye pazarında önemli yer edinen kripto paralar hakkında son gelişmeleri Telegram Kripto Grupları sayesinde takip edebilirsiniz.