Özbekistan’da Ramazan Bayramı Taşkent Şehir Hakimi Cihangir Artıkhocayev ile yardımlaşmanın ve iyiliğin simgesine dönüştü.

Taşkent Şehir Hakimi Cihangir Artıkhocayev’in sosyal hizmetlere yönelik gösterdiği hassasiyet Ramazan Bayramında çifte sevinç yaşanmasına neden oldu. Taşkent Şehir Hakimi Cihangir Artıkhocayev’in Ramazan Bayramı için başlattığı iyilik kampanyası yardıma ihtiyacı olan bir çok kişi ve aileye bayram sevinci yaşattı.

Özbekistan’da sevilen bir yerel yönetici olan Artıkhocayev, Türk iş dünyasına da oldukça yakın ve işbirliği alanlarını genişletmeye istekli bir yönetici.

Tıbbi tedavi alması gereken bazı hastaları Türkiye’deki hastanelerde tedavi ettiren Artıkhocayev, Türkiye ile ortaklaşa yürütülen birçok projeyi de destekliyor.

Ramazan Bayramı sebebiyle Taşkent halkını makamında ağırlayan Artıkhocayev, Taşkentlilerin hem sorunlarını dinledi hem de ihtiyaç sahiplerine yasaların izin vermediği noktalarda kendi bütçesinden yardımlarda bulunuyor.

Bu yardımlardan en dikkat çekeni; üç yetim çocuk sahiplenmiş bir anneyi ev sahibi yapmasıydı. Hastalar ve engelliler için tedavi yardımı yapan, yaşlı ve tek yaşayanlara maddi yardımda bulunan Taşkent Şehir Hakimi, üniversite sınavını kazanıp maddi gelir yetersizliğinden dolayı okuyamayan kız çocuklarına 7 yıllık burs, okula giden engelli bir kız çocuğuna da motorlu tekerlekli sandalye hediye etti.
Cihangir Artıkhocayev, Ramazan boyunca devam eden buluşmalarda işsizlere iş imkanı sağladı. Taşkent yöneticisi ayrıca, Özbekistan’ın eski dünya satranç şampiyonuna bir araba hediye etti.
Ramazan Bayramı Özbekistan’da yardımlaşma, dayanışma ve iyilik seferberliği dönemi olarak değerlendirildi.