Güney doğu anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır’ı gezip görmek isteyen kişiler tarihle iç içe geçmiş bir tatil yaşamış olurlar. Diyarbakır ili geçmişte farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır ve o zamanlardan günümüze kadar gelen tarihi güzellikleri görebilirsiniz. Tarihi olarak gezebileceğiniz yerlerden bazıları Diyarbakır surları, Zerzevan Kalesi, On Gözlü Köprü, Hasankeyf Köprüsü, Suluklu Han, Meryem Ana Kilisesi ve Ulu Cami ile Behram Paşa Camisini ziyaret edip görmeniz gereken yerler arasında bulunur.

Diyarbakır'ın Yöresel Lezzetleri

Diyarbakır yöresel lezzetleri genellikle et ve baharatın tam anlamıyla hissedildiği yemek çeşitlerine sahiptir. Diyarbakır otel mutfaklarında yöresel lezzetleri tadabilir ve farklı yemeklerini yeme imkanınız bulunur. Yemek çeşidi olarak zengin bir mutfağa sahip olan Diyarbakır’da Ciğer Kebabı, Cartlak Kebabı ve Mumbar Dolması tatmanız gereken yemekleri arasında bulunur. Meftune, Duvaklı Pilav ve Nardanaşı gibi yemek çeşitleri ile daha farklı yemek lezzetlerini denemeniz gerekir.

Diyarbakır'da Konaklayabileceğiniz Otel Konseptleri

Diyarbakır Güney doğu bölgesinin oldukça turist alan illeri arasında bulunur. Tatil amaçlı olarak gittiğiniz zaman farklı alternatiflere sahip otel seçeneklerini bulabilir ve farklı bütçelere uygun olarak otel imkanlarından uygun otel seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Diyarbakır otelleri beş yıldızlı otel seçenekleri, lüx havuzlu ve herşey dahil imkanlarını sunan konaklama alanlarını bulabilirsiniz. Butik otel seçenekleri ile han içerisinde bulunan ve tarihle iç içe geçmiş bir konaklama yaşamanızı sağlayan Diyarbakır otel fiyatlarını ve otel seçeneklerini nerdekal.com da inceleyebilirsiniz.