Vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan en önemli organımız cildimizdir. Vücudumuzu tamamen kaplar, nefes alıp verir, ter bezleriyle toksinleri atar, nemi emer, dokunarak hissetmemizi sağlar. Cildimiz gün boyu hava kirliliği, toz ve kire maruz kalması nedeniyle de özel bir bakıma ihtiyaç duyar.

Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesi geceleri gündüze nazaran daha yoğun olacağından akşamları makyaj temizliğinden sonra sabah da tekrar detaylı bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Aksi takdirde kullanılacak olan besleyici ve nemlendirici kremler tam olarak etkisini göstermeyecektir. Bununla birlikte beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek, spor yaparak toksinlerin atılmasını sağlamak, bol miktarda sıvı tüketmek ve düzenli bir şekilde cilt temizliğini yapmak gerekir.

Cilt Tipleri Kişinin Anatomik Yapısına Göre Farklılık Gösterir

Genetik miras, çevresel faktörler, bakım, beslenme alışkanlıkları gibi nedenlerle her cilt yapısı farklılık göstermektedir. Örneğin ergenlik dönemine kadar normal yağ seviyesinde olan cilt ergenlik ile birlikte farklılaşmaya başlayacak ve sonrasında da cildin anatomik özelliği haline gelecektir. Ergenlikte ve sonrasında bazı cilt tipleri kururken bazıları ise yağlanır.

Her ne kadar yağlı ciltler erkeklerde yoğun olarak görülse de kadınlarda da bu cilt tipine rastlamak mümkündür. Mevsimlere, ergenliğe, menopoz ve hamilelik dönemlerinde cilt farklı karakterler sergileyebilir. Sebum ismi verilen yağ tabakası her ne kadar cilde yararlı olsa da aşırı salınımında gözenekleri tıkayarak sivilce, beze, siyah nokta ve akneye neden olacaktır. Kuru ciltler ise daha hassas bir yapıda olduklarından temizliğine ve bakımına çok daha fazla dikkat edilmelidir, bu tip ciltler özellikle Vichy firmasının ürettiği doğal, nemlendirici ve besleyici ürünleri ile ihtiyaç duyulan bakım yapılmalıdır. Ayrıca birçok farklı dermokozmetik markasına ise https://www.dermokozmetik.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Cildi Etkileyen Faktörler Ve Etkileri

Güneş ışının yaydığı ultraviyole ışınlar cildin nemini alır, ilerleyen sürede cildin yanmasına, kırışıkların oluşmasına ve erken yaşlanmaya neden olur. Hatta havanın açık olmadığı zamanlarda da cilt UV ışınlarına maruz kalır. Bu şekilde nemsiz kalan cilt iyice hassaslaşır. Hava kirliliği, genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları, stres, gibi etkilerle iyice yorulan cilt soluklaşarak sağlıksız bir hal alır. Sağlıksız cildin ise bakımı ve tedavisi zorlaşacağı gibi kahverengi lekeler de olmak üzere telafisi çok zor sorunlara neden olur.

Cilt Bakımı İçin Alınacak Tedbirler ve Kullanılması Gereken Ürünler

Öncelikle cilt bakımı yapılmadan önce cildin yapısının tespit edilmesi gerekir. Zira farklı ciltler için kullanılması gereken ürünler de farklılık göstermektedir. Cilt yapısına uygun ürünün kullanılması doğru cilt bakımının ilk kuralıdır. Cildi nemsiz bırakmamak, cildin kurumasını sağlayan uygulamalardan uzak durmak, sıvı tüketimine önem vermek, cildinizin taze kalmasına yardımcı olarak kırışıkların oluşmasını engelleyecektir.

Vichy markasının laboratuarlarında üretilen ürünlerin en temel amacı erkeklerin ve kadınların ciltlerini daha iyi tanıyarak doğru bakımı sağlamaktır. Bu amaç kapsamında doğal ürünleri bir araya getirerek termal suların besleyici mineralleri ile birlikte geniş bir ürün yelpazesi oluşturmuştur. Vichy ürünleri belirli saatlerde ve düzenli bir şekilde kullanıldığında, cildin kısa sürede kendini toplamasını sağlayarak sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Cilt Sadece Yüzümüz Değil Tüm Tenimizdir

Her ne kadar cilt denilince akla yüz ve eller gelse de cildimiz bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Bu alanda geniş bir marka ve ürün yelpazesi bulunsa da, cilt bakımı konusu Vichy markasının uzmanlık alanlarının başında gelmektedir. Nemlendiriciler ve bakım kremleri Vichy markasının özel ürünleridir. Dünyanın en saygın markalarından biri olan ve cilt bakımı konusunda uzman Vichy, cilt bakımı ve insan sağlığı için yaklaşık 85 yıldır çalışmalarına devam etmektedir.