Banka kredisine başvurmadan önce ileriki dönemlerde sıkıntı yaşamamak için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Kredi başvurusunda dikkat edilecek en önemli nokta iyi bir araştırma yapmaktır. Çünkü bankalara göre kredi faizleri oldukça değişmektedir. Bu nedenle ilk olarak bankaların faiz oranları araştırılmalı ve bu araştırma sonucunda kişi kendine en uygun bankaya yönelmelidir. Genellikle krediye başvuran insanlar faiz oranı düşük olan bankaları tercih etmektedir. Ancak burada dikkate alınması gereken uygulanan masraf ücretidir. Çünkü bazı bankalarda faiz oranı düşük tutulurken, uygulanan masraf ücreti oldukça yüksek olabilmektedir. Bu nedenle kredi başvurusunda masraf ücretleri de dikkate alınmalıdır. Krediye başvurulacak bankanın hem faiz oranı hem de masraf ücreti uygun olanı tercih edilmelidir. Kredinotu.org sitesinden alınan bilgiye göre kredi kullananlarda 2014 yılı itibariyle %3 lük bir artış gözlendiği fark edilmektedir.

Kredi başvurusunda kampanyaları takip etmekte oldukça önemlidir. Çünkü bankalar devamlı kredi kampanyaları düzenlemektedir. En uygun şekilde kredi kullanabilmek için bankaların düzenlediği kampanyaları takip etmek kişiye fayda sağlar. Kredi çekerken kişiler daha çok gelir belgesiz kredi tercih etmektedir.

Kredi başvurusu için yapılan ön araştırmadan sonra çekilecek kredinin ödeme planı göz önünde bulundurulmalıdır. Ödeme planı mutlaka kişinin geliri ile uyumlu olmalı ki, ödeme yapılacağı zaman sıkıntı yaşamasın. Ödeme miktarı mutlaka aylık gelir ile uyumlu olmalıdır. Aksi halde ödeme zorluğu yaşanarak kişi sıkıntıya düşebilir.

Yapı Kredi kredi kartına başvurusu
 
 için tek yapılması gereken banka şubesine başvurmaktır. Başvuruda gerekli olan evraklar ile bankaya başvurarak kolaylıkla kredi kartı alınabilir. Kredi kartı başvurusunda gelir belgesi ve nüfus cüzdanı istenmektedir. Şayet şubeye gitmek için ayıracak vakit yoksa SMS ile de yapı kredi kredi kartı başvurusu yapılabilmektedir.

KKB Sorgulama Nasıl Yapılır?


KKB sorgulamak birkaç şekilde yapılabilir. kkb sorgulama için kredi kayıt bürolarına kayıt olunabilir. Bu web sitesine kayıt gerçekleştikten sonra kişi istediği zaman kredi notunu sorgulayabilir. Ufak bir ücret ile kredi sorgulama işlemi kolaylıkla yapılabilir. KKB sorgusu hesabın bulunan bankaların internet bankacılığından da yapılabilir. Kredi notu sorgulama işlemini çoğu banka internet bankacılığı hizmeti ile kişiye sunmaktadır.