Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ve UEFA Avrupa Ligi kupasını geçen sezon müzesine götüren Atletico Madrid, Süper Kupa finalinde karşıya geldi.

II. Louis Stadı'nda oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi Atletico Madrid 4-1 kazanarak kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Mücadelede Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri 6, 19 ve 45. dakikalarda Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao ile 60. dakikada Miranda kaydetti. Chelsea'nin tek sayısı ise 74'te Gary Cahill'den geldi. Geçtiğimiz sezonki büyük çıkışını bu yıl da sürdüren yıldız Falcao, böylelikle Süper Kupa finali tarihinde ikinci kez hat-trick yapan isim oldu.

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Arda Turan, başarılı bir performans gösterdiği karşılaşmada Falcao'nun attığı üçüncü golde asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. Emre Belözoğlu ise yedeklerde başladığı karşılaşmada 87. dakikada oyuna dahil oldu.

Böylelikle Atletico Madrid tarihinde ikinci kez oynadığı Süper Kupa finalinde 2'de 2 yapmış oldu. Emre Belözoğlu da ikinci kez Süper Kupa'yı kazanmanın sevincini yaşadı.

İngiliz temsilcisi Chelsea ise bu prestijli kupada ikinci kez finali oynamasına rağmen bu kez mutlu sona ulaşamadı. (sporx)