Van’da iş yerine astığı Galatasaray - Fenerbahçe bayrağına Türkçe ve Kürtçe "Hepimiz kardeşiz" (Em Hemû Bırayenhev In) yazdıran esnaf, ülkede çözüm süreciyle oluşan havayı sahalarda da görmek istediğini belirtti.

Radikal'de yer alan habere göre, Kazım Karabekir Caddesi'nde hizmet veren bir iş yerinin dış cephesine asılan Galatasaray-Fenerbahçe bayrağı ile üzerindeki Türkçe ve Kürtçe yazılı "Hepimiz kardeşiz", "Beraber her şey daha güzel olur" ifadeleri, görenlerin dikkatini çekiyor.

İş yeri sahibi Mehmet Tuncil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesini kutlamak ve Fenerbahçe'nin bugün UEFA Avrupa Ligi'nde yapacağı karşılaşmayı destelemek için böyle bir yol seçtiğini söyledi.

Bayrağın üzerinde yer alan Türkçe ve Kürtçe "Hepimiz kardeşiz" ifadesinin, ülkede son günlerde yaşanan çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla yazıldığını vurgulayan Tuncil, "Buradaki amacım, bir futbolsever ve Türkiye siyasetini yakından takip eden birisi olarak hem siyasette oluşan bu güzel havaya hem de Avrupa'da top koşturan takımlarımıza destek vermekti. Çünkü biz ülkemizde çözüm süreciyle oluşan olumlu havayı, sahalarda da görmek istiyoruz" dedi.

Tuncil, Türk takımlarının başarılı olabilmesi için öncelikle sahalarda yaşanan şiddetin sona ermesi gerektiğine değinerek, "Takımlarımız ne kadar birbirine rakip olsa da biz futbolseverlerin kardeşlik, sevgi ve saygı çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor. Galatasaray'ın Schalke 04 ile yaptığı maçta taraftarların aynı tribünde karşılaşmayı izlediğini gördüm ve çok hoşuma gitti. Bu havanın Türkiye'de de oluşmasını istiyoruz" diye konuştu.