Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, futbol takımının yeni teknik direktörünün Hüseyin Çimşir olduğunu açıkladı.

Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından yardımcı antrenör Hüseyin Çimşir, 12 yaşında kapısından girdiği bordo-mavili kulüpte 40 yaşında teknik direktörlük görevine getirildi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Çimşir'in yanına bir de yardımcı alınabileceğini duyurdu:

"Çok büyük bir sorumluluk ama 12 yaşında Trabzonspor'un kapısından giren biri için büyük bir onur ve büyük bir fırsat. Hüseyin hoca benim yapımı ve kulüp hocasının arkasında ne kadar durduğumu biliyor. Yabancı yardımcı aklımda yok. Hüseyin hoca ile konuştum. '1-2 Türk, 1 de yabancı olsa ne dersin?' dedim. 'Başkan çok iyi fikir' dedi. Dün akşam 5-6 gibi konuştuk bunu. İtalyan mı olur Fransız mı olur bakacağız."

Ağaoğlu, teknik direktörlük görevinden ayrılan Ünal Karaman'la ilgili de konuştu. "Son 5-6 haftadır maçların ikinci yarısında oynanan maçlar Trabzonspor'a yakışmıyordu. Korku filmi gibi oluyordu maçlar" diyen Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Boğazına takılırım var, maçtan önce de oyunculara gidip de dönmemek var, ben devam edersem herkes yere sağlam basacak, başkan da dahil demiş. Hoca, Sosa ile konuşmuş. Ben görevi bırakacağım demiş, alınacak bir şey yoktu dediklerimde. Ünal Karaman zaten istifa kararını vermiş."

Ağaoğlu, yaşadığı bir anısını da şu şekilde anlattı:

"Eren Bülbül'ün annesi ve ağabeyinden destek mesajı aldım; 'Başkanım her türlü aldığınız kararın arkasındayız.' Bazen bir mesaj o gelen 100 bin mesajdan (Twitter'daki eleştirilerden bahsediyor) daha değerlidir. Onlar için mermiye koşarım. Bu olayı siyasi bir yöne çekmeye çalıştılar. 4-5 aydır Trabzonspor'un üzerine yazılan senaryolar... Trabzonspor'la alakalı çok ciddi engeller ve engellemelerin hepsi şu anda yargıda. Borsada işlem gören bir kulüp hakkında 'örtülü ödenek' iddiaları diye başladı."