Taraftar Hakları Derneği ve 50’ye yakın taraftar grubu, 6222 sayılı Yasa’nın ve Passolig uygulamasının kaldırılması için yeni Meclis’i göreve çağırdı

Taraftar Hakları Derneği’nin internet sitesinde yayımlanan açıklamada; Passolig uygulaması ile taraftarın tek suçlu olarak görüldüğü, çözüm yasak ve cezalarda aranmasına karşın şiddeti ve düzensizliğin önlenmediği, uygulamanın taraftarlara karşı bir silah gibi kullanıldığı, teknolojik karaborsacılığın doğduğu, kişilerin bilgilerinin açık ve pazarlanabilir bir meta haline getirildiği ve taraftarların bağımlılıklarının ranta dönüştürüldüğü belirtildi.

Taraftar grupları tribünlerden taraftarların gördüğünü görmemekte olanlara şöyle seslendi:

"PASSOLİGİ ÇÖPE ATIN 6222'Yİ KALDIRIN"

"Spor alanlarımızda ve tribünlerimizdeki düzensizliğin de, şiddetin de kaynağı taraftarlar ve tribün grupları değildir. Toplumsal hayatımızın her alanında yaygın şekilde görülen problemlerin çözümü tribünleri ve taraftarları daha fazla baskı altına almak ve yasaklarla kuşatmak değildir.

6222 deli gömleğini giymemekte ve Passolig ucubesine teslim olmamakta kararlıyız. Haklılığımızın hukuksal mücadelesinde önemli bir mihenk taşı olan Passolig davasının 30 Haziran günü Ankara’daki duruşmasında bizler yine davamızın takipçisi olacağız. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nde görülmekte olan Passolig iptal davasını bizlerinde doğru bulduğu gerekçelerle Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan hakimin Van’a tayin edilmesini de manidar bulduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz.

Seyirlik bir oyun olan futbol, renkli tribünler ve dinamik taraftarlar olmadan düşünülemez.

Bizler, spor alanlarımız ve tribünlerimizdeki sorunların çözümünde masaya oturmaya hazırız.

Artık, denenmemiş olanı yapın ve örgütlü/organize taraftar topluluklarını çözüm paydaşı olarak görün.

Kafalarınızı kuma gömmekten vazgeçin ve sorunların çözümü için samimiyetinizi gösterin.

#PassoLigiÇöpeAtın6222yiKaldırın !

Ve ilan ederiz ki; 90+4te gelen golü bekler gibi son düdüğe yani bu maçı alana kadar susmayacağız… Bu davayı kazanacağımıza olan inançla taraftarları omuz omuza olmaya çağırıyor, TBMM’nin 25. Dönem Milletvekilleri’ni göreve davet ediyoruz.

BİZ HAKLIYIZ, BİZ KAZANACAĞIZ!"

İMZACILAR

1903 Kara Kartallar Grubu, 1907 ÜniFEB, 1927 Bornovalılar, Adanademirspor Ankara Ekspresi, Afyon Kartalları (Beşiktaş), Akigolar (Akhisar Belediyespor), Alkaralar (Gençlerbirliği), Altay 1914 Taraftarlar Derneği, Anadolu Yakası Beşiktaşlılar, Ankaragücü Taraftarları, Beleştepe (Beşiktaş), Buca Fan Club, Teksas (Bursaspor), Cefakar Kanaryalar (Fenerbahçe), çArşı (Beşiktaş), Dikmen Tayfa (Gençlerbirliği), Azrailler (Diyarbakırspor), Eski İzmirlilier (Altay), Fenerbahçeliler Derneği, Forsa Şirinler (Samsunspor), Gençlerbirliği Taraftar Derneği, Grup Friends (Fenerbahçe), Uniforce (Göztepe), Yalı Grubu (Göztepe), Haydi Gençler (Gençlerbirliği), İzmirspor 1923 Taraftar Derneği, Kaplanpenche (Adanaspor), KaraKızıl (Gençlerbirliği), Kardeşler (Gençlerbirliği), Kırmızı Şimşekler (Eskişehirspor), KızılAslan (Galatasaray), KızılKabus (Altay), Kill For You (Fenerbahçe), Karşıyaka Çarşı, Marmaralı Çotanaklar (Giresunspor), Marmaris Kartalları (Beşiktaş), ODTÜ’lü Gençler (Gençlerbirliği), Siyah Çoraplılar 1899 (Fenerbahçe), Sol Açık (Ankaragücü), Sopalı Pankart, Söğütbahçeli Çılgınlar (Samsunspor), Taşra (Fenerbahçe), Tatangalar-Numaralı B (Sakaryaspor), TekYumruk (Galatasaray), UNİA-Üniversiteli Altaylılar, Vamos Bien (Fenerbahçe), Vira (Trabzonspor), Viva Göztepe, Taraf-Der, Taraftar Hakları Derneği.

(Sendika.Org)